Gå til hoved-indhold
Blandt andet Opti-sejlerne skal kæmpe om landsholdspladser i Faaborg. Foto: Faaborg SejlklubKapsejlads
Blandt andet Opti-sejlerne skal kæmpe om landsholdspladser i Faaborg. Foto: Faaborg Sejlklub

Faaborg: Junior-landshold udtages i weekenden

Eliten blandt Opti-, Laser 4.7- samt Zoom 8-sejlere mødes til sidste udtagelsesstævne i TORM Grand Prix-serien. Her kæmpes om landsholdspladser til EM, VM og NM.

Af Sara Sulkjær |

Faaborg Sejlklub danner i weekenden rammen om det sidste udtagelsesstævne for de danske juniorsejlere, TORM Junior Grand Prix. Som sidste udtagelse til VM og EM er det spændte sejlere, der allerede fra torsdag morgen er begyndt at komme til klubben og har startet træningen frem mod selve stævnet, hvor første sejlads startes lørdag kl 11.

Der deltager flere jolletyper i stævnet med Optimistklassens som den absolut største. Ud over optimisterne deltager jolletyperne Laser 4.7 og Zoom 8, som begge er for sejlere, der er vokset ud af Optimistjollen og fortsætter deres sport i de lidt større joller.

Weekendens stævne er udtagelsesstævne til henholdsvis verdensmesterskabet, europamesterskabet og nordisk mesterskab i Optimistjolle, og det er således efter dette stævne de danske landshold sættes, baseret på de i serien opnående resultater. For Zoom 8-klassen er stævnet udtagelse til nordisk mesterskab.

Et af de største events 

Faaborg Sejlklub har dygtige sejlere med, hvor Josefine Nøjgaard således før weekendens stævne ligger med god mulighed for at sejle sig til en plads på VM- eller EM-holdet for Optimistsejlere. I Zoom 8 har Niclas Boserup gode muligheder for at sejle sig til et topresultat og udtagelse.

- For Faaborg Sejlkub er dette event et af de absolut største de senere år, fortæller formand for Faaborg Sejlklub, Jakob Frost, i en pressemeddelelse, og fortsætter: 

- Vi er stolte af at være betroet stævnet af Sejlunionen, og det er netop ved lejligheder som denne, at klubbens mange frivillige virkelig beviser, at Faaborg Sejlklub er én klub, alle afdelinger. Fra hus-, bro- og pladsudvalget, kapsejladsudvalget og ungdomsafdelingen er i sving og yder deres bedste til en flot afvikling af sejladser og event, forklarer han. 

Alle er velkomne

Sejladserne foregår på flere baner over hele fjorden, hvilket betyder, at der er optimale betingelser for publikum, som nemt kan følge sejladserne fra land.

Sejlklubben opfordrer derfor alle til i weekenden at komme forbi Faaborg Sejlklub og opleve de mange juniorsejleres kæmpe på vandet.

De bedste danske Opti- og Laser 4.7sejlere mødes blandt andet i Faaborg. Foto: Faaborg Sejklub

content-loader
content-loader
content-loader