Gå til hoved-indhold
Konkurrenter en hel dag. Mark var først over linjen i sidste sejlads, men ventede indtil Mads kom over, og så sejlede de to unge Optimist-sejlere sådan her hele vejen fra baneområdet til slæbestedet. Essensen af ungdomssejlsport, hvor respekten og interessen for hinanden er bærende. Foto: Mogens HansenKapsejlads
Konkurrenter en hel dag. Mark var først over linjen i sidste sejlads, men ventede indtil Mads kom over, og så sejlede de to unge Optimist-sejlere sådan her hele vejen fra baneområdet til slæbestedet. Essensen af ungdomssejlsport, hvor respekten og interessen for hinanden er bærende. Foto: Mogens Hansen

Essensen af ungdomssejlads i Vallensbæk

I flot forårsvejr viste ungdomssejlerne, hvordan konkurrence skal forstås til VSK Grand Prix. Hård fight på banen og hyggelige snakke, når linjen var passeret.

Af Sara Sulkjær |

De unge viste vejen Kr. Himmelfartsdag i Vallensbæk. Her var der tæt kamp på banerne og venskabelige snakke og grin på landjorden – sågar så snart mållinjen var passeret, som det ses på foto af Opti-sejlere øverst i artiklen. 

Venskaber og stærkt sammenhold er noget formand i Vallensbæk Sejlklub, Kenneth Bøggild, også bider mærke i: 

– Ligeledes sikrede dagen også et møde med gode klubkammerater på kryds og tværs af klubberne, hvor nye venskaber blev etableret, og samarbejde opstod, fortæller han i en pressemeddelelse. 

Finnjollesejlere fortrak til kaffemaskinen

Det var dog ikke kun klubkammerater, der mødte sejlerne i Vallensbæk. Også vejret var med deltagerne, da de Kr. Himmelfartsdags morgen blev mødt af skyfri himmel og en vind på 3-5 m/s. Dertil også et overdådigt veldækket morgenbord: VSK's ungdomsafdeling havde været tidlig oppe og bagt boller, snittet grønt, lavet kaffe/te, presset juice, skæret pålæg og så videre. Rammerne for den perfekte start på dagen var på plads.

Hurtigt blev Juniorhuset på Vallensbæk Havn fyldt med sejlere, hjælpere og andre, som fandt vej forbi, og snakken gik på tværs af klasser, klubber og alder.

De ivrigste sejlere var klar til at gå på vandet ved 9-tiden, mens Finnjolle-sejlere blev på land, da de vurderede, at der ikke var vind nok at sejle på. Efter lidt radiokommunikation frem og tilbage mellem baneledelsen og land blev den karakteristiske AP-stander sat på land, og udsættelsen var en realitet.

Finnjolle-sejlerne fortrak til kaffemaskinen, men inden kaffen var løbet igennem, kunne AP stryges, da en let vind fra øst/sydøst så ud til at slå igennem.

Fem klasser på én bane 

Banecrew var klar med en perfekt bane, der var lagt tæt på havnen; nu var det op til sejlerne at finde den korteste vej rundt på banen og udnytte den lette, fortsat lidt drilske vind. Med hele fem klasser på én bane blev der stillet meget store krav til baneledelsen og banecrew'et. 

Via topprofessionel indsats lykkedes det dog at afvikle sejladserne således, at der ingen ventetid var mellem sejladserne. På trods af, at bådtyperne strakte sig fra C-optimister over de øvrige ungdomsjoller til Finnjoller, havde baneledelsen tilpasset antallet af runder, således alle kom i mål inden for få minutter. På alle jollerne var det lutter glade sejlere, som kunne gennemføre de planlagte fem sejladser.

Også de helt nye sejlere, som oplevede kapsejlads for første gang, fik, takket være ungdomsafdelingen i Sejlklubben Køge Bugt en uforglemmelig dag på vandet som tilskuere i en hurtiggående RIB-motorbåd – en genial tanke og idé, når vandet ikke var helt varmt nok til, at de yngste nye sejlere forsvarligt kunne deltage i egne joller.

Samarbejde mellem tre klubber 

På land blev sejlerne mødt af et større kagebord, så både sukker og væskebalancen kunne genoprettes. Dagen sluttede med den obligatorisk fejring af vinderne, hvor det dermed ligeledes blev tid til at gøre status:

– En helt igennem fantastisk dag på vandet i Køge Bugt. En dag, hvor de tre klubber; Brøndby Strands Sejlklub, Sejlklubben Køge Bugt og Vallensbæk Sejlklub viste, at ved tæt samarbejde, deling af ressourcer og glæden ved sejlsporten kan man i fællesskab sammensætte en komplet pakke, hvor sejlerne sikres det sportslige, men at også at det sociale på land fungerer, fortæller Kenneth Bøggild og fortsætter: 

- Kæmpe stor tak fra sejlerne til de mange frivillige fra de tre klubber, som gav denne super dag til alle deltagerne, afslutter han. 

Se flere billeder fra stævnet herunder:

Finnjoller på vandet. Foto: Steen Hillebrecht

Optimistsejler, Mads Bjerre Andreasen. Foto: Mogens Hansen

Oscar Sydbo Hansen i Tera. Foto: Mogens Hansen

content-loader
content-loader
content-loader