Gå til hoved-indhold
Tre Optimistfelter med i alt 86 sejlere dystede søndag på Øresund. Foto: Jon MøgelhøjKapsejlads
Tre Optimistfelter med i alt 86 sejlere dystede søndag på Øresund. Foto: Jon Møgelhøj

Hård kamp til Opti-stævne: Otte A-sejlere fik sort flag

Landets største endags-stævne for Opti-sejlere bar præg af perioder med vindstille og kamp på linjen. 86 sejlere var til start.

Af Sara Sulkjær |

86 Opti-sejlere var søndag mødt til start i Skovshoved, hvor landets største endags-stævne, ”Skovser Cup”, løb af stablen. Her bød vejrudsigten på sol og vindstille for de mange sejlere:  

- Én sejlads blev gennemført på begge baner, før vinden forsvandt helt fra Øresund, og alle tre Optimistfelter blev sendt på land til en forlænget frokost, forklarer Jon Møgelhøj, stævneleder, i en mail til minbaad.dk. 

Kamp på linjen 

På landjorden stod Opti-mødrene klar med grill og grillpølse, inden vinden kl. 14 igen brød igennem, denne gang med 3-5 m/s fra syd. 

- Derefter blev der gennemført to sejladser. Dog ikke uden kamp på linjen. Hos A-sejlerne måtte otte sejlere tages ud for sort flag i dagens anden sejlads, fortæller Jon Møgelhøj. 

Skovshoved Sejlklubs "Skovser Cup" er et traditionsrigt stævne. Udover at det er blevet afholdt hvert år i de sidste i hvert fald 30 år, er det et stævne, som altid holdes anden søndag i juni. Det betyder ofte sommer, solskin og stort set ingen vind. Her var 2016-udgaven altså heller ingen undtagelse. 

Se resultatlisten her og besøg stævnets Facebookside her

Foto: Jon Møgelhøj

Foto: Jon Møgelhøj

content-loader
content-loader
content-loader