Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Se William fra Dragør fortælle om sine Boatflex-oplevelser i videoen.
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Boatflex-udlejning gav 35.000 kr. til Dragør-sejler

Én der har omfavnet delemodellen, er William Lütz fra Dragør, som kort efter lanceringen af Boatflex i 2015, lagde sin båd, en Bavaria 29 Sport, på sitet.

Af Troels Lykke |

Ifølge medstifter og tidligere OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen indser flere og flere bådejere, at den hastigt voksende deleøkonomi giver bådejere og lejere store fordele.

”Idéen bag Boatflex bygger på princippet om at fremme interessen for havet og samtidig minimere omkostningerne for bådejeren og sikre en lavere pris for lejer. Vi har knoklet hårdt for at få folk til at forstå fordelene ved bådudlejning imellem private og det er fantastisk at se, hvor positivt folk har taget imod os på havnene”, fortæller Jonas Høgh-Christensen.

En god forretning at eje båd

Én der har omfavnet delemodellen, er William Lütz fra Dragør, som kort efter lanceringen af Boatflex i 2015, lagde sin båd, en Bavaria 29 Sport, på sitet. Siden da er efterspørgslen steget støt, hvilket har medført en lejeindtægt på 35.000 kr. i løbet af sidste sommer.

”I starten var jeg lidt bekymret for min båd, men alt er forløbet nemt og gnidningsfrit. En af de vigtigste ting har helt klart været den direkte kontakt med lejer, hvilket har sikret tillid til den person som lejer min båd. Og så er det da også rart at få mere end dækket mine udgifter, så det faktisk bliver en overskudsforretning at eje båd”, forklarer William Lutz.

Store forventninger til den kommende sejlsæson

I den sidste sejlsæson havde Boatflex mere end 200 udlejninger alene i Danmark og direktør Jakob Bojesen forventer, at udlejningerne vil stige markant i 2016-sæsonen.

”Udbuddet af både på platformen er tredoblet i takt med, at bådejere er begyndt at indse de økonomiske fordele”, siger han. For Jakob Bojesen rækker ambitionen dog endnu videre.

”Vores vision er at gøre sejllads til en tilgængelig og billig fritidsbeskæftigelse for almindelige mennesker. Vi er en sejlernation og vi vil gerne have så mange som muligt får glæde af de storslåede naturoplevelser, og det samvær med andre, som livet på havet kan tilbyde.” 

content-loader
content-loader
content-loader