Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Se video med Sven-Åge Fast og hans båd Frida. Arkivfoto: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Sejler tjente 40.000 kr. på Boatflex-udlejning

Havets airbnb vinder indpas. 200 sejlere tjener nu penge på at leje deres både ud. Fx Svend-Åge Fast, der har overgivet sig til deleøkonomien med 33 fods sejlbåd.

Af Troels Lykke |

Bådejer Svend-Åge Fast er glad for deleøkonomien, hvilket sidste sæson resulterede i flere forespørgsler på hans 33-fods sejlbåd end han kunne imødekomme og en lejeindtægt på 40.000 kr.

”Det har givet mig en ny måde at dele min glæde for havet med sejlere, der ellers ikke har adgang eller råd til en båd i det daglige. Boatflex’s forsikringsaftale med Lloyds betyder også at jeg ikke er bekymret for skader, men bare har glædet mig over at min skønne båd Frida er ude og tjene sig selv hjem til søs frem for at samle rurer i havnen.”  

I den sidste sejlsæson havde Boatflex mere end 200 udlejninger alene i Danmark og direktør Jakob Bojesen forventer, at udlejningerne vil stige markant i 2016-sæsonen.

”Udbuddet af både på platformen er tredoblet i takt med, at bådejere er begyndt at indse de økonomiske fordele”, siger han.

Jonas Høgh-Christensen: Minimere omkostninger for bådejeren

Ifølge medstifter og tidligere OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen, der lige nu sejler Finn-EM i Barcelona, indser flere og flere bådejere, at den hastigt voksende deleøkonomi giver bådejere og lejere store fordele.

”Idéen bag Boatflex bygger på princippet om at fremme interessen for havet og samtidig minimere omkostningerne for bådejeren og sikre en lavere pris for lejer. Vi har knoklet hårdt for at få folk til at forstå fordelene ved bådudlejning imellem private og det er fantastisk at se, hvor positivt folk har taget imod os på havnene”, fortæller Jonas Høgh-Christensen.

content-loader
content-loader
content-loader