Gå til hoved-indhold
Oplevelser på vandet bliver nu muligt for et langt bredere publikum. Foto: BoatflexKort Nyt
Boatflex deler i øjeblikke brochure ud i de danske havne for at få sejlerne til at leje deres både ud. Alle bådejere får dog ikke tilbuddet, kan man fx se i Kerteminde. Foto: Boatflex

Boatflex: Danske både ligger for stille - del med andre

- Både for flere milliarder ligger stille i danske havne. Det er spild af ressourcer, som vi vil gøre op med ved at bringe deleøkonomien til bådfolket, siger Mik Thobo-Carlsen fra boatflex.com.

Af Sara Sulkjær |

Den garvede serie-iværksætter Jakob Bojesen og OL-sølvmedaljevinder Jonas Høgh-Christensen vil med platformen boatflex.com gøre det muligt for alle at leje en båd, nemt og sikkert.

Både ligger stille
- Både for flere milliarder ligger stille i de danske havne, og det er spild af ressourcer, som vi vil gøre op med ved at bringe deleøkonomien til bådfolket, siger Mik Thobo-Carlsen, en af stifterne bag Boatflex samt serieiværksætter.

Grundideen bag boatflex.com er, at bådejere kan leje deres både ud i kortere eller længere perioder. 

Bådejerne kan selv lægge både ud til leje i perioder, hvor de ikke er i brug. 

Man betaler en lille provision af udlejningsindtægten til Boatflex.com, men derudover er det gratis. 

Det giver flere danskere mulighed for at opleve bådlivet uden at skulle binde sig til en fast udgift. 

Samtidig giver det bådejere økonomisk hjælp i form af lejeindtægter.

Airbnb er et forbillede
Idemændene til boatflex.com lægger ikke skjul på, at Airbnb er et forbillede. 

Den amerikanske hjemmeside til udlejning af boliger er på få år blevet en verdensomspændende succes. Nu skal konceptet så overføres til både. 

Det skal det være hurtigt og nemt at bruge boatflex.com. Derfor vil der være mulighed for at leje både, selvom man ikke har erfaring på vandet. 

Som noget ekstraordinært vil det også være muligt at leje både med skipper.

- Mange yngre mennesker ønsker ikke at eje så meget. Det vil hellere have fritid og oplevelser, og derfor mener vi, at denne type tjenester også passer godt til bådlivet, udtaler Jakob Bojesen.

Datingkonge støtter ide
- Der ligger helt klart et stort potentiale i udlejning og leje af både og det helt geniale ved denne her platform er, at det lige pludselig er nemt at tjene penge på bådejeres stillestående både og samtidig gøre dem tilgængelige for den almene dansker at sejle. 

Det fortæller den danske serieiværksætter og stifter af bl.a. dating.dk, Morten Wagner. Han sidder i Advisory Board for Boatflex.com

- Det er spændende at se deleøkonomien brede sig ud fra andet end lejlighed og bil – nu er turen kommet til at revolutionere bådindustrien, fortsætter han.

Hjemmeside crashede grundet efterspørgsel
Boatflex.com havde, efter et indslag i de norske nyhedsmedier forleden, så mange besøgende, at den gik ned.

- Det er helt vildt at se, hvor godt folk i Norge har taget imod initiativet, og det håber vi selvfølgelig også på sker i Danmark! Nu er vi gearet til efterspørgslen og har de seneste 14 dage fået mere end 300 henvendelser, udtaler Jakob Bojesen

Bakkes op af sejlklubberne
Som den eneste platform for bådudlejning nogensinde bakkes Boatflex op af Dansk Sejlunion

Det skyldes ikke mindst, at Boatflex har tilknyttet en service, der gør, at alle både er fuldt forsikrede ved udlejningen. 

Også sejlklubben KDY er hoppet med på vognen.

- Det er en blændende ide, der kan være med til at fremme dansk sejlsport og åbne mulighed for, at danske sejlere kan opleve andre have fra første parket, siger formand for KDY Lars Ive.

Investorer står i kø
Siden lanceringen af boatflex.com har flere investorer vist interesse, hvilket nu har ført til en millionindsprøjtning i virksomheden. 

Kapitaltilførslen har gjort det muligt at starte ud på det danske marked, for derefter på længere sigt at skalere det videre ud i Europa.

Founder Jonas Høgh Christensen er nu flyttet til USA, hvor han satser på OL i Rio.

content-loader
content-loader
content-loader