Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Juniorsejlere er nu til Nordisk Mesterskab i Horsens

I uge 30 sejler Optimist, Laser 4.7, Zoom og Europa jolle NM i Østjylland. Horsens Sejlklub arbejder også på fælles fodbold efter sejladserne for venskabets skyld.

Af Troels Lykke |

I uge 30 mødes de bedste juniorsejlere fra hele norden til nordisk mesterskab i Horsens. Her skal de dyste i fem forskellige discipliner: Optimist jolle, laser 4.7, Zoom og Europa jolle.

Sejlerne er i alderen 10 – 18 år med hovedvægten på 12 – 15 år. Hele foråret har de unge kæmpet i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland og Letland for at kvalificere sig til stævnet i Horsens. 

”Det er en kæmpeoplevelse at mødes med de bedste sejlere fra de andre lande. Både fordi det er dygtige sejlere, men også fordi der er en masse sjov før og efter kapsejladserne. Jeg har været med de sidste to år, i henholdsvis Norge og Finland og glæder mig meget til at deltage i Horsens,” siger Signe Markussen fra Horsens Sejlklub.

Konkurrenter på vandet – venner på land

For mange af sejlerne er ugen en seriøs affære, de drømmer om at klare sig godt og måske en gang komme til VM eller OL, og da sejlsport er en individuel sport, er der kun plads til en enkelt på toppen af podiet.

I klubberne arbejder man derfor meget med at skabe en god atmosfære, hvor man bakker hinanden op, også selv om man er konkurrenter. Denne mentalitet er fælles for de nordiske lande, og det gør at man sagtens kan spille på samme hold i eftermiddagens fodboldkamp. 

Horsens Sejlklub

Der har det seneste år været megen opmærksomhed på Horsens Sejlklub, både nationalt og internationalt.

Her i foråret fik Horsens en verdensmester i Laser Radial, og vi kan se frem til, at to Horsens-sejlere skal repræsentere Danmark ved OL i bådtyperne Laser Radial og Nacra til august.

"De gode resultater bygger på en tradition, og det er målet at arbejde videre med at stimulere udviklingen i Horsens sejlklub, og udvikle nye elitesejlere og dermed understøtte Horsens  renommé som en attraktiv by med en bred vifte af gode tilbud og events som koncerter, fængslet, fodbold og sejlads på højt niveau. Takket være klubbens gode renomé, faciliteter og frem for alt en aktiv gruppe frivillige, har Horsens sejlklubs ungdomsafdeling fået tildelt værtskabet for Nordisk Mesterskab," ungdomsafdelingens formand Klaus Schubert.

Frivillighed og goodwill

Ungdomsafdelingen og dermed også Nordisk Mesterskab er båret af frivillige arbejde – primært forældre til sejlere. 

”Vi har sat alle kræfter ind på at skabe et godt og velorganiseret stævne, både for de ca. 250 sejlere og for deres familiemedlemmer på land. Stævnet er udelukkende båret af frivillig arbejdskraft. Vi er en gruppe, der har været i gang med forberedelserne et halv års tid og mange flere støder til i uge 30. Vi har desuden modtager forskellige lokale sponsorater og uden dem ville det ikke kunne hænge sammen," siger Klaus Schubert. 

Masser af liv på havnen

Mange af deltagerne og deres familier har valgt at takket ja til tilbuddet om at campere på ”cirkuspladsen”.

Det er lige ved siden af sejlområdet og vil være med til at skabe en god stemning i området. Foruden sejladserne vil der også være forskellige vandaktiviteter om eftermiddagen. 

Se mere på: www.jnom2016.dk
content-loader
content-loader
content-loader