Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Båden skal leveres fra Faaborg i sommeren 2016.
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Ny båd fra Tuco kan medbringe fire jetski

Tuco Marine har netop modtaget ordre på ny ProZero-arbejdsbåd. Båden skal nemt kunne søsætte og optage op til fire jetski til ejerens brug.

Af Sara Sulkjær |

ProZero 10 Jet Ski Carrier er et specialiseret fartøj, specialdesignet til at opfylde krav fra markedet til jetski-transport samt til søsætning og optagning af jetski og vandscootere.

Ikke nyt for Tuco Marine

Båden er designet til at transportere op til fire jetski og vandscootere på samme tid, med to specielle teleskopiske vogne og elektriske spil til udsætning og ombordtagning af dem.

Søsætning og optagning af eksternt udstyr er ikke nyt for Tuco Marine og ProZero-arbejdsbådene. ProZero-bådene leveres i forvejen som blandt andet dykkerbåde og supportbåde til ROV-arbejdere (remotely operated underwater vehicle). Her stilles der også store krav til nem håndtering af ROV´erne i og ud af vandet.

Dette specifikke fartøj er designet som en "no-nonsense" arbejdsbåd med fokus på nem betjening og lave vedligeholdelsesomkostninger.

Beskyttelse mod vejr og vind

Bredden på Jet Ski Carrier’en er 3,6 m, og længden er lige under 10 m. Denne båd er udstyret med en fast propel på en akselinstallation og en enkelt indenbords dieselmotor. ProZero-bådene kan dog også leveres med dobbelt installationer og fremdrivningen også som Jet- eller Stern-drev.

Båden er desuden udrustet med Bowthruster og et fleksibelt Canopy-system til overdækning af båden, der sikrer, at de ombordværende jetskis og vandscootere beskyttes for vejret, når de ikke er i brug.

Båden betjenes fra en styrepult forrest i arbejdsbåden, og i samme område er spillene til de teleskopiske søsætningsramper også placeret.

Samarbejde med eksperter 

Tuco har arbejdet tæt sammen med eksperter inden for vandsport for at sikre, at båden vil matche kravene fra dette specifikke marked. Slutbrugerne har derfor været tæt involveret i design og layout af ProZero 10m Jet Ski Carrier. 

- Vi er meget glade og stolte over, at båden er blevet så godt modtaget af markedet, og at en første kontrakt er så hurtigt lukket, siger Jonas Pedersen, Tuco Marine, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi har med ProZero-serien været fokuserede på at skabe en meget fleksibel designplatform, der kan tilpasses præcist til de behov, vores meget forskellige kunder har. Netop dette blev gjort i dette tilfælde igen, hvor kunden modtager en specielt tilpasset båd til deres specifikke behov, forklarer han. 

Baggrunden for designet i ProZero-serien er målrettet at kunne levere en endnu lettere fartøjsserie, der omfatter både FRB's (Fast Rescue Boats), arbejdsbåde og Daughter Crafts.

Se flere billeder herunder:

content-loader
content-loader
content-loader