Gå til hoved-indhold
Havne
Selv i indsejlingen til Ballen Havn er der både i rækker, der er nemlig Samsøfestival frem til på lørdag. Foto: Troels Lykke

Kan man lukke en havn?

I Ballen Lystbådehavn er der 240 gæstebåde i rækker med op 12 både. Minbaad.dk er netop ankommet i Drabant 24 og er 11. båd fra kajen. Samsøfestival tiltrækker sejlere.

Af Troels Lykke, Ballen Havn |

Smart at sejle til en festival. Ja, men når du skal vade på 11 både ind til kajen og dit strømkabel slet ikke kan række så langt, så er det en udfordring. 

Vi får dog hjælp af en venlig X-102-besætning fra Helsingør, vi ligger udenpå, han giver strøm til tre andre både, der heller ikke kan få deres kabler ind til havnen, samtidig er strømstanderne optaget.

Internettet i havnen kører langsomt, da langt over 1000 sejlere belaster nettet.

Minbaad.dks redaktør, der i dag er sejlet fra Kerteminde med spiler i fantastisk vejr i en lille Drabant 24, er nu i Ballen Havn, der er spændt til bristepunktet.

Shaka Loveless er lige startet på festivalen, to kilometer nord for havnen, så nu er der lidt mere ro her.

Før lød der Kim Larsen og andre fra højtalere. Humøret er højt i havnen, solen skinner fra en skyfri himmel og sejlerdanmark ånder lettet op. Endelig sommer.

Havnechef: Her er plads til flere

Folk hopper i vandet inde i havnen, her er mindst 25 grader varme her kl. 18.45 onsdag aften. Der kommer stadig både ind i havnen. Kan havnefogeden finde på at lukke for en havn. Er det set før?

Og svaret er nej. Har netop talt med havnechef Frederik Pedersen, der fortalte, at her lige nu er 240 både og der er plads til flere.

- Vi har før været så mange at man næsten kunne gå på tværs af havnen. Der er pres på havnen fordi der er festival her, siger Frederik Pedersen i en ulastelig hvid skorte, så man tror han er fra Søværnet.

Minbaad.dk giver rapport fra havnen frem til lørdag.

Havnefoged Frederik Pedersen konstaterede at vi ikke havde betalt havnepenge en time efter ankomst. Vi skal nok betale. Foto: Troels Lykke

Ballen Havn er næsten fyldt helt op. Kan man finde på at lukke for besøgende. Det vil minbaad.dk undersøge de næste dage. Vi ligger her frem til på lørdag. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader