Gå til hoved-indhold
Humor hos slagteren i Hou, hvor man også køber lækre håndmadder. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Humor hos slagteren i Hou, hvor man også køber lækre håndmadder. Vinudvalget i Brugsen var også godt. Foto: Troels Lykke

Dagmar D på sommertur: Her sker heller ikke noget

Men det er netop pointen. Ens rastløshed udfordres i Hou. Faldt dog over dette skilt hos slagteren, en af to butikker i den østjyske by, jeg så på tre minutter.

Af Troels Lykke, Hou |

Foreløbig har Drabant 24eren Dagmar D i år været på sommertur til Reersø, og her skete der virkelig ikke meget, altså ud over vinsmagning hos en veloplagt købmand, og haleløse, søde katte, lækker natur og meget roligt i havnen.

Efter fire dage på Samsø i Ballen, til en heftig Samsøfestival, sejlede jeg og en gast til Hou i går på fire timer i roligt tempo for motor og nogle gange spiler, men da farten røg under tre knob blev motoren tændt. 

Her i Hou sker der virkelig ikke noget. Jo en god café, hvor der tilbydes et tag-selv-bord for 145 kr. Maden var god, men udvalget begrænset.

Her til morgen tænkte jeg, at nu skulle jeg virkelig se byen, der ligger 30 kilometer syd for Aarhus. Jeg tog min foldecykel, ville gerne til en cykelsmed og få fikset den ene håndbremse.

Tre minutter - det var det

Kørte forgæves. Byen var set på tre minutter.

- Der er en brugs og en slagter, og hvis du vil til en cykelsmed, skal du ta til Odder ni km herfra, lød det venligt fra en østjyde.

Nå, men fint nok. Nu polerer jeg på spil i båden og skruer overflødige Harken-klemmer af båden. Ti numre af Euroman skal jeg også have læst.

Det er sommer, det er ferie og dejligt at der ikke er fristelser i byen. Tak Hou.

Lystbådehavn i tre ord, ses på bordene ved havnen, der byder på gode forhold til grill og badning. En Drabant 24 koster 150 kr. i døgnet for havneplads, plus strømkort til 90 kr., hvor de 50 kr. er pant for kortet i Hou Lystbådehavn. Foto: Troels Lykke

Cafeen er populær og får besøg af sejlere og flere der venter på færgen mod Samsø. Foto: Troels Lykke

God plads i havnebassinet. Foto: Troels Lykke

En smal Drabant 24 til 30.000 kr. er der altid plads til.

content-loader
content-loader
content-loader