Gå til hoved-indhold
Der blev gået til den i Flensborg i weekenden. Se video med bl.a. Thomas Paasch.Kapsejlads
Der blev gået til den i Flensborg i weekenden. Se video med bl.a. Thomas Paasch.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

A-Cat: Tang på foils til Fördewoche - Paasch vinder

Stævnet i Flensborg bliver gentagelse af DM. Paasch vinder fem ud af seks sejladser og tager guldet. Alex Meister og Lars Bunkenburg bliver igen 2 og 3.

Af Sara Sulkjær |

Topstriden blandt A-Cats til Flensburger Fördewoche var en kopi af DM, som blev sejlet blot en uge tidligere lidt længere ude af fjorden i Sønderborg. 

Paasch med fem førstepladser

Danske Thomas Paasch kunne i 20 grader, sol og god vind fra østlige retninger sejle fem førstepladser og én andenplads hjem i seks sejladser. Dermed kunne han gentage succesen fra DM og stille sig øverst på podiet - igen med tyskerne Alex Meister og Lars Bunkenburg ved sin side. 

Lørdag, hvor Paasch snuppede tre første- og én andenplads, var sejlerne dog plaget af tang, som lå i små felter og satte sig på ror og foils/sværd. Det holdt dog ikke de 17 startende tilbage, som i 6-8 m/s sejlede på så lange baner, som fjorden tillod. 

Desuden varierede vindstyrken på banen, så der var mulighed for at vinde noget distance ved at ligge de rigtige steder, skriver klassen på sin hjemmeside

Sejlede trods tidsgrænsen

Søndag bød, ifølge banelederne, på spektakulære stunts. Her fik en anden af de i alt fem danske sejlere, Peter Boldsen, ligeledes gang i båden og lagde ud med en andenplads. 

Problemer med den ene trapez efter en flyvetur betød dog, at Boldsen ikke kunne stå i trapez på den ene halse i anden sejlads. Danskeren måtte derfor nøjes med en 4. plads. 

Fighterpokalen gik til den nye dreng i klassen, Morten Kohlenberg, som blev ved med at sejle alle sejladser, selvom han flere gange røg uden for tidsgrænsen. Det er bare at klø på, så kommer farten nok med tiden, skriver A-Cat-klassen. 

Top-3 bliver altså en gentagelse af DM:

1. Thomas Paasch - 5 points

2. Alex Meister - 11 points

3. Lars Bunkenburg - 18 points

Se hele resultatlisten her

content-loader
content-loader
content-loader