Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mange af de tilrejsende sejlere skal bo i lånte sejlbåde, campingvogne eller også skal de indlogeres privat.

H-bådsstævne i Amtoft - bliver ikke hyggeligere

- Uden hjælp fra familie, koner, kærester kunne vi ikke holde stævne, siger stævneleder Ole Bundgaard fra Amtoft Lystbådelaug, der har 15 H-både. Klubben ligger i Limfjorden.

Af Troels Lykke |

Weekenden den 7. og 8. maj er Amtoft Havn for sjette år i træk ramme om en stor kapsejlads for H-både.

På deltagerlisten finder man bl.a. den femdobbelte verdensmester i H båd Claus Høj Jensen fra Holbæk samt en masse sejlere i H-bådsklassen, som har modtaget international anerkendelse.

Der er også mange sejlere fra Dansk Sejlunions ”Sejlsportsliga”, som er gaster i Amtoft. Stævnet, der ligger tæt på Thisted, viser Google Maps, forventer deltagelse af 30 H-både fra hele Danmark.

- Vi vil skabe et kvalitetsstævne, som trækker deltagere langvejs fra – og her får vi god hjælp af den smukke natur og de meget attraktive forhold i Amtoft, siger stævneleder Ole Bundgaard, der samtidig slår fast, at nerven i stævnet er de mange frivillige.

- Uden hjælp fra familie, koner, kærester m.fl. kunne det slet ikke lade sig gøre, siger han.

- Overnatning for alle sejlerne er en af vores store udfordringer. Der findes ikke et vandrehjem eller et hotel ”lige rundt om hjørnet”, som sejlerne kan benytte. Heldigvis er gæstfriheden i Amtoft stor. Mange af de tilrejsende sejlere skal bo i lånte sejlbåde, campingvogne eller også skal de indlogeres privat. Fortsætter Ole Bundgaard.

H-bådssejlere er ikke så vanskelige

- H-bådssejlere er ikke så vanskelige. Ude på vandet er mange af os nogle ”pedantiske” regelryttere, som ikke altid er særligt gode ved hinanden. På land er det nærmest stik modsat – alle er bare hensynsfulde og gode venner. På den måde er det ikke vanskelige gæster, siger Ole Bundgaard

Det er sjette gang, stævnet finder sted (tredje gang som VM udtagelsesstævne)– og hver gang har købmanden i Amtoft, Benny Gade, været en aktiv medspiller. Både i form af praktisk og økonomisk hjælp.

- Sådan en kapsejlads er vigtig for hele byen, og vores fælles mål er, at gæsterne bliver gode ambassadører for Amtoft og hele egnen. Når de kommer hjem, må de gerne fortælle om Amtoft som et aktivt og imødekommende område, der er attraktivt at besøge eller bosætte sig i, siger Benny Gade.

15 H-både i klubben

For Amtoft Lystbådelaug er det vigtigt at have et tidssvarende og aktivt miljø omkring havneområdet i byen – og H-bådene er en ægte succeshistorie, skabt med en målrettet indsats.

I Amtoft Havn er der således 15 H-både – man skal faktisk til Aarhus, Vejle og København for at finde en tilsvarende koncentration.

- Vort skrækscenarie er halvtomme havne, både, der ikke bliver brugt og en forening uden fællesskab. Vi skal alle bidrage til at undgå en sådan udvikling, for ellers ender vi som et udkantsområde, siger formanden for lystbådelauget Knud Lynge.

DM i 2017

Kapsejladserne i Amtoft har haft en stor og positiv virkning på aktiviteterne på havnen – til formandens store tilfredshed.

- Vi er tildelt et Danmarksmesterskaberne i 2017 – Jeg troede slet ikke, at så små klubber fik så store arrangementer. Fem af de 15 både, som træner ved de ugentlige torsdagsmatcher vil deltage i Danmarksmesterskaberne i Køge. Begge dele er ret fantastisk, når man tænker på, at Amtoft er en landsby med ca. 200 indbyggere, siger Knud Lynge.

Minbaad.dk sejler også med i stævnet med egen båd for første gang.

content-loader
content-loader
content-loader