Gå til hoved-indhold
Flere stærke sejlere mødes i Amtoft til VM-udtagelsesstævne i H-båden. Foto: Ole VognstoftKapsejlads
Flere stærke sejlere mødes i Amtoft til VM-udtagelsesstævne i H-båden. Foto: Ole Vognstoft

H-båd: VM-mester Claus Høj har endnu ikke vundet i Amtoft

Sparcup Amtoft har fuldt hus, når kapsejladssæsonen for H-både åbnes på lørdag. Regerende verdensmester, Claus Høj, er storfavorit.

Af Sara Sulkjær |

Årets første VM-udtagelsesstævne i Amtoft for H-båden bliver med flere gode kapsejlere på deltagerlisten. Heriblandt den regerende verdensmester, Claus Høj Jensen, som dog aldrig har vundet det traditionsrige stævnet i Amtoft.

Alligevel anses han dog som den store favorit til at løbe med vindertitlen i weekenden 7.-8. maj – men han kommer dog ikke først over stregen uden kamp:

- Han (Claus Høj, red.) får ikke titlen ”Sparcup vinder” foræret. Hovgaard-brødrene, VM-bronzevindere, fra Vejle, sidste års Sparcup vinder, Poul Jensen, fra Thisted,  tidligere Nordisk Mester, Mads Korsgaard, fra KDY og Anders Bertelsen Århus Sejlklub, som vandt Sparcup’en i 2013, vil være nogle af de sejlere, som giver ham kamp til stregen, fortæller Søren Ottosen fra stævneledelsen i en pressemeddelelse.

Området støvsuget for både og sommerhuse

I alt stiller 32 både fra hele Danmark til start. Der er blandt andet besætninger fra Lolland, Sjælland, Syddanmark, Århus og en enkelt udlænding fra Gøteborg i Sverige på deltagerlisten. 

Amtoft har i de seneste år markeret sig som et ”Mekka” for den populære H-båd, og området er derfor støvsuget for campingvogne, sommerhuse og ”hus”både, når mere end 130 sejlere og kapsejladsofficials tjekker ind.

Stævnets arrangører har samtidig et fint samarbejde med lokale virksomheder og Thisted Kommune. Stævneleder Ole Bundgaard kan i den forbindelse fortælle, at både kommunen og forskellige virksomheder har været meget hjælpsomme i forbindelse med forberedelse af stævnet. Hjælpen har både omfattet praktisk hjælp og økonomisk støtte.

Årets første kapsejlads bliver ligeledes særdeles publikumsvenlig. Alle sejladser forsøges afviklet tæt på land, og bådene er forsynet med et særligt tracking-system, som gør det muligt at følge sejladserne på storskærm i klubhuset. Viking Tracker fra Skælskør har udviklet et system, som bruger sejlernes smartphones til at kortlægge deres placering på banerne.

Se alle de tilmeldte både her.

content-loader
content-loader
content-loader