Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan så det ud i 2014, da vi på minbaad.dk passerede de to både på en VO 65er med Bekking og Dolmer. Foto: Troels Lykke

Sjælland Rundt på torsdag - singlehand først

Kl. 10 sejler singlehand, mens twohand starter kl. 14. Først kl. 19 starter flerskrogsbådene. Lidt over 80 både er tilmeldt pt. - Man er først en rigtig sejler efter Sjælland Rundt, siger Lorenzen.

Af Troels Lykke |

Oplev Sjælland Rundt, der i 2016 kan fejre, at det er 70. gang den arrangeres af Helsingør Sejlklub.

- Sejladsen var i mange år verdens største kapsejlads, med over 2000 deltagende både. I mange år gik deltagerantallet ned, men de sidste år har udviklingen vendt så flere og flere vælger, at prøve denne oplevelse at sejle langt og om natten, det fortæller Helsingør Sejlklub om sejladsen Sjælland Rundt

Sejladsen starter i år den 23. juni, nu på torsdag, for ikke at ligge for tidligt eller for ikke at komme ind i sommerferien,

- Vi fortsætter med at starte torsdag aften for at have mulighed for præmieoverrækkelse lørdag aften og få lidt ’aftersailing’ hygge efter sejladsen, forklarer sejlklubben.

Først en rigtig sejler efter Sjælland Rundt

Morten Lorenzen fra Helsingør Sejlklub, gast på Stony, Xp 44, der sejler med, ser frem til sejladsen.

- Der har være mange deltagere og der har været få, men Helsingør Sejlklub har alle årerne arrangeret denne "marathon" til søs. En utrolig indsats at en gruppe frivillige, der år efter år sætter sig sammen og skaber sejladsen til glæde for deltagerne. Man kan ikke sige man er rigtig sejler, før man har sejlet Sjælland Rundt. Det er en sejlads med mange udfordringer og garanti for hele to natte oplevelser, og masser af taktiske overvejelser undervejs.

- Det er en sejlads hvor det i første omgang gælder om at fuldføre og dernæst se på resultatlisten hvordan det gik i forhold til konkurenterne. Men det er også en sejlads hvor naturen og Sankt Hans danmark kan nydes i fulde drag, siger Lorenzen til minbaad.dk.

Han håber på flere tilmeldinger.

- Der kommer stadig tilmeldinger ind, nu hvor vejrmeldingen kendes, men en del svenskere har meldt fra da sejladsen ligger midt i den hellige svenske midsommer fejring. Men sådan er det. Helsingør Sejlklub er klar til start og byder alle velkommen til endnu en smuk udgave af sejladsen, lyder det fra gasten, der i år ikke er med til at arrangere sejladsen.

Program

1. Start kl. 10.00 Singlehanded

2. Start kl. 14.00 Twohanded

3. Start kl. 15.00 mindre Racing både

4. Start kl. 16.00 Cruising både (gennem Grønsund)

5. Start kl. 16.30 Cruising både (gennem Bøgestrømmen)

6. Start kl 18.00 Større Racing både (gennem Grønsund)

7. Start kl. 19.00 (flerskrogsbåde)

Se deltagerlisten

Billeder fra Sjælland Rundt 2014. Foto: Troels Lykke:

Carbon 40 fra Køge Bugt med Jann Klausen.

Bouwe Bekking på Brunel i modstrøm. Vi krydsede hele vejen rundt om Sjælland - næsten.

Bekking og Lorenzen før start.

Brunel lige efter start. Foto: Helsingør Sejlklub

Solo-sejler Ole Jessen blev berømt i sejlerverdenen, da Lynetten-sejleren faldt i søvn ved mållinjen og fortsatte ud i skibsruten, indtil en følgebåd vækkede ham.

content-loader
content-loader
content-loader