Gå til hoved-indhold
Solo-sejler i Seascape 27 ses her til venstre. Foto: Kim Dragstrup/Helsingør SejlklubKapsejlads
Solo-sejler i Seascape 27 ses her til venstre. Foto: Kim Dragstrup/Helsingør Sejlklub

Tre solo-sejlere startet Sjælland Rundt bagbord

Medstrøm og let vind sendte tre solo-sejlere nordpå i Sjælland Rundt. 80 både starter, sidste år var tallet 92. - EM i fodbold har negativ effekt på deltagerantal, siger stævneleder Kim Dragstrup.

Af Troels Lykke |

De fleste gange i Sjælland Rundts 70 årige historie er sejladsen blevet sejlet bagbord rundt. Sådan var det også i dag klokken 10, da tre solo-sejlere startede i let vind og medstrøm.

- Havde vi startet dem styrbord rundt ned gennem Øresund, havde de ikke bevæget sig og var ikke kommet forbi Kronborg. Og i de 40 år jeg har været med til at arrangere Sjælland Rundt har vi altid gået efter at sende sejlerne bagbord rundt, for det vil sejlerne gerne. Kun hvis det har været hårdt vejr ved Sjællands Odde, så har vi sendt sejlerne styrbord rundt, forklarer stævneleder Kim Dragstrup til minbaad.dk.

Sejlerne kan forvente byge- og tordenvejr med pust op til 10 m/sek. Lige nu er der vind fra en sydlig retning. Lørdag er der lovet at vinden drejer i nord.

EM i fodbold gav afbud

- Det kan give noget kryds for mange fra Møn af, siger Dragstrup.

Sidste år sejlede 92 både hjem, i år er tallet nede på 80.

- EM i fodbold har negativ effekt på deltagerantallet. Vi oplever altid at store sportsbegivenheder gør at færre sejler med, siger Dragstruup.

Eneste flerskrogsbåd meldte i øvrigt afbud i denne uge, da de følte sig alene i sejladsen. Nu vil de prøve at mobilisere flere flerskrogsbåde, der primært er forelsket i Palby Fyn Cup. 

Program

1. Start kl. 10.00 Singlehanded

2. Start kl. 14.00 Twohanded

3. Start kl. 15.00 mindre Racing både

4. Start kl. 16.00 Cruising både (gennem Grønsund)

5. Start kl. 16.30 Cruising både (gennem Bøgestrømmen)

6. Start kl 18.00 Større Racing både (gennem Grønsund)

Følg sejlerne her

Årets plakat.

content-loader
content-loader
content-loader