Gå til hoved-indhold
Sjælland Rundt-ledelsen vil undgå at sejlere falder i søvn før målstregen og sejler forbi, som Ole Jessen på billedet uheldigvis gjorde. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Sjælland Rundt-ledelsen vil undgå at sejlere falder i søvn før målstregen og sejler forbi, som Ole Jessen på billedet uheldigvis gjorde. Foto: Troels Lykke

Sjælland Rundt indfører obligatorisk pitstop for singlehand-sejlere

Helsingør Sejlklub åbner nu op for tilmeldinger til Sjælland Rundt 2015. I år fik klubben vendt udviklingen med 50 både. Singlehand-sejlere får nu obligatorisk pitstop.

Af Troels Lykke |

- I årets udgave af Sjælland Rundt fik vi vendt udviklingen i deltagerantallet, og vi satser på at fortsætte den positive trend med flere deltagere til den udfordrende sejlads rundt om Sjælland. Med 50 deltagende både i 2014 og stor tilfredshed med sejladsen blandt sejlerne og generelt positiv holdning til sejladsen, satser vi på at nå 100 både i 2015. Dermed følger vi vores strategi om at nå op på 300-350 deltagende både om er par år og dermed bringe distancesejladsen Sjælland Rundt tilbage blandt de mest betydningsfulde kapsejladser i vores region, forklarer Helsingør Sejlklubs formand Kim C. Dragstrup.

Sejladsen startede helt tilbage i 1947 og vi ser frem til at lade startkanonen lyde torsdag den 25. juni 2015 for 69. gang.

Som noget nyt vælger klubben at sende de seje single- og doublehand sejlere afsted allerede kl. 12:00 om torsdagen, så man er sikre på at de kan være i mål lørdag aften, hvor der tændes op i grillen og hygger med god mad og sejlerhistorier for alle der gennemfører sejladsen.

Vil øge sikkerhed

Klubben vil også gøre en ekstra indsats for at klasse-båds felterne i Danmark og Sverige føler sig velkomne, og håber på at de tager “handsken op”.

Sikkerhed har altid været et vigtigt emne for kapsejladsledelsen i Helsingør Sejlklub, og efter årets sejlads har der været en del debat omkring det sikre i at lade singlehand sejlere deltage i sejladsen.

- Vi er fuldstændig opmærksom på det ansvar vi har som arrangør. Selvom det altid er skipperen selv der bestemmer om han/hun er klar til at kapsejle, så skal vi leverer sikre rammer. Sjælland Rundt er en inkluderende sejlads, og vi vil gerne have mange flere ud og sejle. Så vi har besluttet også at invitere singlehand sejlerne med i 2015. Dog vil vi indføre nogle specifikke regler for singlehand sejlerne, herunder et obligatorisk pitstop. I løbet af vinteren vil gennemfører samtaler med repræsentanter for Singlehand-sejlerne for at finde de bedste løsninger for alle parter, siger Kim C. Dragstrup.

Sejlere kan allerede nu tilmelde sig på www.sjaellandrundt.dk og vores nye facebook side er også klar med nyheder på www.facebook.com/sjaellandrundt

content-loader
content-loader
content-loader