Gå til hoved-indhold
Christian Hammershøy forklarer i top af artikel og i bund af artikel fortæller designer Niels Jeppesen om X4. Foto og video: Troels LykkeTest
Christian Hammershøy forklarer i top af artikel og i bund af artikel fortæller designer Niels Jeppesen om X4. Foto og video: Troels Lykke
Test
Test
Test

Ny tjekket X4 sejler - vi testede i dag

BådNyt og minbaad.dk testede i dag den nye X4 til 3,3 mio. kroner. Den sejlede 7,6 knob på kryds på fladt vand ud for Årøsund. X-Yachts Chr. Hammershøy og Niels Jeppesen forklarer.

Af Troels Lykke |

Forskroget er lidt fyldigere end på X-Yachts Xp-serie, men bådens skrog er stadig i vakuumstøbt epoxy, men den har tung stålramme som også er i Xc-serien. Bemærk bovsprydet i kulfiber. Her går man let om bord.

7,5 knob på kryds og 40-42 grader til vinden med standard T-køl på 2,2 meter og North Sails 3DI til 300.000 kr. ekstra. Kommer der en meter højere kulfibermast på skal der en dybere køl på, der er 2,5 meter dyb.

X4 er 41 fod lang.

X4 var med specialt designet Seldén Mast med rodrig. - Det er godt med to masteleverandører, siger Niels Jeppesen, der normalt sætter John Mast på X-Yahts både.

Ståhøjden i kahytten er på 1,92 meter. Båden er apteret i eg. 10 ud af 13 bådejere har valgt den i lys eg, men tre har valgt den i teak. Der er tre regulære dobbeltkøjer i båden. Helt fremme i båden er der mest plads at sove på. Fotos: Troels Lykke

Smukt dæk på X-4. Der var en del pust i dag, så vi måtte slække ud på storsejlet. Båden er designet til at være midt i mellem Xp-racing serien og Xc-turserien.

X4

Skroglængde12,5 m

Vandlinje11,31 m

Bredde 3,95 m

Dybgang2,2 m

Motor Yanmar 45 hk

Dieseltank 200 L

Vandtank340 L

Kahytter 3

Storsejl54 m²

Fok 106%43 m²

Spiler assym.150 m²

Pris sejlklar   3,3 mio.

Læs mere om båden på X-Yachts hjemmeside

 

content-loader
content-loader
content-loader