Gå til hoved-indhold
Den såkaldte 'Hobie-bar', som ventede sejlerne lørdag. Foto: Jon MøgelhøjKapsejlads
Den såkaldte 'Hobie-bar', som ventede sejlerne lørdag. Foto: Jon Møgelhøj

Sociale katamaransejlere laver 'Hobie-bar' i Skovshoved

Kolde øl og gin og tonic ventede sejlerne på land. 2. pladsen afgjort med få meter i A-Cat, mens tvillingepar Bjørnholt blev 1 og 2 i Hobie.

Af Sara Sulkjær |

Hobie- og A-Cat-sejlerne lagde i weekenden vejen forbi Skovshoved Sejlklub, hvor der var tid til sjov på både land og vand. Blandt andet stod en 'hobie-bar' - en bar lavet af en gammel Hobie Cat - klar på landjorden.  

Stævnet skulle samtidig have været Hobiernes Danmarksmesterskab, men grundet for få deltagere kunne de officielle medaljer ikke uddeles. Et klassemesterskab blev det dog til.

90 graders vindspring rammer banen

- Vejrmæssigt var det en lidt underlig weekend. Særligt søndag morgen og formiddag var ganske anderledes end vejrudsigten, fortæller Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub i en mail til minbaad.dk 

Her blev det til tre timers udsættelse, da tågen lå så tyk over Skovshoved Havn, at man ikke kunne se ydermolerne inde fra slæbestedet. Da katamaranerne endelig kom på vandet, var der lige tid til to sejladser, inden tidsfristen var nået.  

- Vi kom på vandet til let, men stabil vind. Så det så jo let nok ud. Men sådan ville vejret det ikke. A-Cats nåede deres to sejladser, men i Hobiernes sidste sejlads ramte et 90 graders vindspring banen, forklarer Jon Møgelhøj.  

Det betød, at baneledelsen måtte skyde sejladsen af - og da vinden blev ved med at springe var der ikke tid til at få en bane på plads til en sejlads mere. 

Få meter mellem 2. og 3. pladsen

I sidste ende kunne verdensmestrene i Hobie Cat, Daniel Bjørnholt og Josephine Frederiksen, træde øverst på podiet foran Daniels tvillingebror Nikolaj, som med sin gast, Christian Dannefer, blev nr. 2. Faktisk var det lidt en magtdemonstration for Svendborg Sund Sejlklub, som stod for de fire forreste placeringer.

Hos A-Cat var det ligeledes "business as usual" med Skovshoved Sejlklubs Thomas Paasch forrest ganske suverænt. Mere kamp var der om 2. pladsen, hvor KDY's Bo Erhardt og Skovshoved Sejlklubs Tom Bøjland kæmpede indædt gennem hele stævnet. Helt frem til de sidste meter var der spænding.  

Faktisk var det ganske få meter, der skilte de to i sidste og afgørende sejlads, hvor Tom Bøjland mente, at han havde så god fart i båden på læns, at han ville have taget 2. pladsen med en lidt længere lænser til sidst.

Hobie på vandet ud for Skovshoved. Foto: Jon Møgelhøj

Top-3 i Hobie. Foto: Jon Møgelhøj

Vinderne i A-Cat. Foto: Privatfoto

content-loader
content-loader
content-loader