Gå til hoved-indhold
Malthe Ebdrup, vinder af ranglisten herhjemme og VM-udtagelse 2016, sammen med Helena Wolff fra Egå Sejlklub, bedste pige på en samlet 3. plads. Foto: Søren EbdrupKapsejlads
Malthe Ebdrup, vinder af ranglisten herhjemme og VM-udtagelse 2016, sammen med Helena Wolff fra Egå Sejlklub, bedste pige på en samlet 3. plads. Foto: Søren Ebdrup

Malthe, Helena og de andre klar til Opti-VM

Dansk VM-hold er i Portugal. Forældrene betaler 30.000 kroner per sejler, men så møder man også 276 Opti-sejlere fra 56 nationer. Vi taler med Opti-far Søren Ebdrup fra KDY.

 

 

Af Troels Lykke |

Dyrt at have et elitebarn i sejlsport.

Ja, det kan Søren Ebdrup fra KDY i Rungsted skrive under på. Han er lige nu i Portugal til VM med sin søn Malthe Ebdrup på 12 år. Han vandt VM-udtagelsen i år.

Men man får også kæmpe oplevelser, forklarer Søren Ebdrup, der selv var en haj i Opti og vandt VM-bronze i 1982 i verdens mest udbredte jolle.

Hver forældre betaler 30.000 kroner per barn, plus de skal betale for dem selv. Søren Ebdrup, en af Danmarks bedste Melges 24-sejlere, holder da også pause i Melges-klassen. Han synes nu det er et rimeligt beløb.

- Jo, det er da dyrt, men man får en fuld pakke med træner Kasper Poulsen og holdleder Joachim Aschenbrenner. Der følger også RIB, hotel, startgebyr og transport af jolle med, forklarer Søren Ebdrup til minbaad.dk.

Danskere i bedste halvdel er ok

I alt er fem danske sejlere på startlinjen, når 276 sejlere fra 56 nationer skal kæmpe om titlen fra 27. juni og seks dage frem. Og der kommer ingen danskere i top tre, heller ikke i top ti, som Søren Ebdrup vurderer det.

- Tyskerne er rigtige gode nu og dem fra Singapore er stadig meget dominerende. De lever i folkeskoler med sejlsport på skemaet og de er tit tre måneder i Europa, hvor de kun sejler. Sejlere i Singapore har dobbelt så mange timer som de danske sejlere. Jeg håber at danskerne kommer i den bedste halvdel til VM. De er med for at lære, siger Søren Ebdrup fra KDY, der har stor succes med deres Opti-sejlere for tiden.

Unge i KDY tvinges til samarbejde - uden forældre

Og det giver han ikke mindst træner Erik K. Dahl æren for, når der bliver trænet fire gange om ugen i Rungsted.

- Erik arbejder meget med at sejlerne skal arbejde sammen, som man fx gør det i den oplympiske 49erFX-klasse. Forældrene bliver sendt væk og sejlerne skal selv rigge til og hjælpe hinanden. De skal være et team, siger Ebdrup, der selv taler en del sejlsport med 31 kilo lette Malthe.

- Hans søster er vist lidt træt af at vi flytter på mælken om morgen, når vi bruger det til krydsmærke, siger Ebdrup.

Mest erfaren på VM-holdet er Emil Kjær, den 55 kilo tunge sejler er til sit andet VM. Der er også store forventninger til 11-årige Egå-sejler Helena Wolff på 36 kilo. Hun går for at være et kæmpe talent og vandt seneste stævne i Faaborg.

VM-sejlerne er klar i det sydlige Portugal. 56 nationer er med.

Her er det danske Opti-hold, der nu er i Portugal. Fra venstre: Jens-Christian fra KDY, Malthe fra KDY, Emil fra Skovshoved Sejlklub fra Skovshoved Sejlklub, Kamille fra Skovshoved Sejlklub og Helena fra Egå Sejlklub.

Malthe Ebdrup på kun 12 år viser stolt sin uniform frem.

content-loader
content-loader
content-loader