Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Jesus Renado
Kapsejlads
Der blev sejlet sent i aftes. Miami er 6 timer efter Danmark.
Kapsejlads
Nacra 17 sejlere i Miami. Lin og CP fra Danmark er nr. 12.

Warrer tyvstarter - Rindom og Høgh i front

Word Cup i Miami, hvor 514 både fra 64 nationer kæmper, var første dag op- og nedture for danskerne i 5 m/sek. Warrer og Thomsen i 49er vandt sejlads men havde overtrådt.

Af Troels Lykke, Miami |

Laser Radial sejlerne startede først mandag kl. 15 lokal tid, det vil sige kl. 21 dansk tid.

Anne-Marie Rindom, regerende verdensmester, vandt en sejlads i en af de to grupper og slog Emma Plasschaert fra Belgien med 18 sekunder, fortælles der fra World Cup-stævnet i Miami, hvor der er 24 grader.

Sarah Gunni fra Skovshoved Sejlklub er på 21. plads og er altså nu pænt efter i den danske OL-udtagelse ift. Rindom fra Horsens Sejlklub.

Jonas Høgh-Christensen vandt også sin sejlads, så det ser godt ud med danske øjne efter førstedagen.

Hellerup-kvinder bedst i 49erFX

I 49erFX er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på en foreløbig andenplads efter 3. og 7. plads, foran Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er på en 5. plads.

Aarhus-sejlerne skrev sent i aftes om deres 5. plads.

- Efter tre timers venten på vind i dag, kom vi endelig i gang med stævnet her i Miami. Vi fik to sejladser, hvor vi blev hhv. 5 og 12, hvilket giver en samlet 5. plads i stævnet. Vinden var meget springende både i styrke og retning, så det var svært at regne strategien helt ud. Vi rammer ikke helt vinden på første opkryds i begge sejladser, men vi får kæmpet for hver meter banen rundt og henter mange placeringer. Så vi er godt tilfredse med mange delelementer. Vi sejlede ind til en super flot solnedgang og riggede båden af i fuldstændigt mørke. Lang dag på havnen i dag. Aftensmad, sove og så er vi klar til i morgen, lyder det fra VM-bronzevinderne.

Se resultater

Warrer vandt sejladsen - men tyvstartede

Minbaad.dk er faktisk syd for Miami og tester Simrad og B&G-kortplottere tæt på Key West, men når måske ikke sejladserne, ser det ud til. 

I 49eren troede Jonas Warrer og Anders Thomsen at de havde en perfekt start og vandt sejladsen, men de havde tyvstartet.

- Vi var lidt overrasket over strømmen. Jeg tror vi blev fanget et halvt minut før start (og blev disket, red.). Men vi vandt sejladsen, selvom vi havde en dårlig start men sejlede godt og er glade for det, men skuffet over at vi var over startlinjen, thats life, siger Jonas Warrer, der vandt stævnet i 2014 med Peter Lang.

Warrer fortæller at han kan lide de ofte skiftende vindspring i Miami, da de minder om dem i Danmark.

Nacra 17-sejlerne Lin Ea Cenholt & Christian Peter Lübeck er pt. på en 12. plads, mens Nørregaard og Viborg er på 24. plads. Det gælder OL-udtagelsen.

content-loader
content-loader
content-loader