Gå til hoved-indhold
Jonas Høgh fører blandt Finnjollerne i Miami. Foto: Dansk SejlunionKapsejlads
Jonas Høgh fører blandt Finnjollerne i Miami. Foto: Dansk Sejlunion

Høgh i front - tredobbelt dansk 49erFX-triumf

Jonas Høgh hentede sin anden sejr ved World Cup’en i Miami og fører nu samlet. I 49erFX blev de tre danske både nummer 1, 2 og 3 i en sejlads.

Af Sara Sulkjær |

Jonas Høgh-Christensen er for alvor ved at stemple ind igen blandt verdens bedste finnjollesejlere, skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

Torsdag vandt Høgh nemlig den enlige sejlads, som det lykkedes Finn-klassen at afvikle ved World Cup-stævnet i Miami. Det var Høghs sejr nummer to i Miami, og den bringer ham op på en samlet førsteplads i en særdeles tæt topstilling. 

Der resterer to dages sejladser. Set i OL-perspektiv hører det med til billedet, at flere af de bedste i klassen, bl.a. den dobbelte britiske verdensmester Giles Scott, ikke er til start i Miami.    

Tredobbelt dansk i 49erFX

Som hos Finnjollerne betød vådt og blæsende vejr i Miami, at det også i 49erFX blot lykkedes at afvikle en enkelt sejlads torsdag - som til gengæld resulterede i en historisk rød-hvid triumf, da de tre danske både i feltet sluttede som nummer 1, 2 og 3., viser resultatlisten

VM-bronzevinderne fra 2015, Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, var først over stregen foran Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen og med Maiken og Anne-Julie Foght Schütt i mål på tredjepladsen.

Samlet er Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen bedst placeret på en andenplads, mens Baad og Thusgaard med sejren rykker frem på en syvendeplads. Schütt-søstrene er nummer 11.

Gunni bedste dansker i Laser Radial

I Laser Radial-klassen er Sarah Gunni bedste dansker på en fjerdeplads, efter at hun torsdag blev nummer to i den enlige gennemførte sejlads. Verdensmester Anne-Marie Rindom er nummer syv.    

World Cup-stævnet slutter lørdag.

content-loader
content-loader
content-loader