Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Troels Kløvedal gav foredrag oktober 2015 hos Dans Marine Center i Risskov. Foto: Troels Lykke

Troels Kløvedal modtager ridderkorset

Dronning Margrethe har valgt at tildele den meget syge Troels Kløvedal ridderkorset. Det bekræfter Kongehuset over for DR Nyheder. Sejleren vil dø før lammelser sætter ind.

Af Troels Lykke |

73-årige Troels Kløvedal modtog den fornemme hæder i går ved en privat ceremoni, hvor han på vegne af dronningen fik det overrakt af kontreadmiral Nils Wang.

- Livet har været kærlighed og kildevand, men at få dronningens værdsættelse og tilmed få den overrakt af admiral Wang, der i sin tid bad mig lave flådens 500 årige historie, er nok et af de største øjeblikke i mit liv, siger Troels Kløvedal i en meddelelse ifølge Ekstra Bladet.

I oktober måned kom det frem, at Troels Kløvedal er døende. I bogen 'Modne Mænd' fortæller han, at han var blevet ramt af den uhelbredelige lidelse ALS og lungesygdommen bronkiektasi.

- At jeg skal dø, er helt sikkert, og de fleste dør efter få år, men for mig er spørgsmålet, om det er om to måneder eller et halvt år. Jeg håber, at jeg dør af mine lunger, inden lammelserne begynder at indfinde sig. Rent kropsligt fungerer jeg, men mine lunger er meget syge, og jeg taler meget, meget svagt og meget utydeligt, siger Kløvedal i bogen.

Når en person får ridderkorset, betyder det, at man bliver ridder af Dannebrogordenen, som er den ene af to kongelige ridderordener i Danmark. Den anden er elefantordenen.

Ridderkorset

Danebrogordenen kan 'tildeles danskere og udlændinge for fortjenstfuld civil eller militær embedsgerning, for særlig indsats inden for kunst, videnskab og erhvervsliv eller for virke for danske interesser'.

Ordenen blev stiftet i 1671 af kong Christian 5. Der er seks grader inden for ordnene, som folk kan tildeles.

Kilde. DR

content-loader
content-loader
content-loader