Gå til hoved-indhold
'Kurs mod fjerne kyster' er produceret af Nordisk Film, og TV 2's indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen er meget glad for, at hovedprisen gik til rejseprogrammet.Kort Nyt
Det er lungesygdommen bronkiektasi, og især den sjældne og aggressive sygdom ALS, der langsomt lammer kroppen, som Kløvedal er ramt af. Pressefoto

Sygdomsramt Troels Kløvedal hædret med ærespris

Søfareren og eventyreren fra Djursland blev lørdag hyldet med stående bifald og modtog en ærespris af tv-branchen. Familien Beha Erichsen modtog Seerprisen.

 

 

 

 

 

 

Af Lone Thorup |

Troels Kløvedal fra Gravlev på Djursland blev lørdag hædret med en ærespris under uddelingen af Tv-prisen 2017.

Skriver TV 2 Østjylland i en pressemeddelelse.

På vegne af den 73-årige rejselystne forfatter og tv-vært modtog broren Bjørn Erichsen æresprisen 'Årets Otto', der er opkaldt efter tv-værten Otto Leisner. Bjørn Erichsen var tydelig berørt, mens han læste en personlig takketale op, som Kløvedal selv havde skrevet.

Det skete under prisfesten, hvor en jury uddeler priser til den danske tv-branches bedste produktioner.
Uhelbredeligt syg

Sidste år fortalte Troels Kløvedal, at han er uhelbredeligt syg og kun har få måneder tilbage at leve i.

Det er lungesygdommen bronkiektasi, og især den sjældne og aggressive sygdom ALS, der langsomt lammer kroppen, som har ramt ham hårdt.

Det fortalte han i bogen 'Modne Mænd' i sommer.

Kærlighed og kildevand

For ikke længe siden modtog Kløvedal en anden meget fornem hæder.

Ved et privat arrangement i København modtog han i december Ridderkorset, hvilket blev overrakt af kontreadmiral Nils Wang på dronning Margrethes vegne.

- Livet har været kærlighed og kildevand, men at få Dronningens værdsættelse og tilmed få den overrakt af Admiral Wang, der i sin tid bad mig lave flådens 500-årige historie, er nok et af de største øjeblikke i mit liv, lød det dengang fra Troels Kløvedal i en pressemeddelelse.

Familien Beha Erichsen modtog Seerprisen

Under prisuddelingen lørdag aften blev også andre familiemedlemmer hædret.

Kløvedals søn Mikkel Beha Erichsen og resten af familien modtog hovedprisen - Seerprisen - for rejseserien 'Kurs mod fjerne kyster'. 

Valget blev blandt andet begrundet med, at programmet er "originalt, anderledes og virkelig smukt", ligesom det "giver eftertanke til, om man nu bruger tiden i livet rigtigt".

'Kurs mod fjerne kyster' er produceret af Nordisk Film, og TV 2's indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen er meget glad for, at hovedprisen gik til rejseprogrammet.

- Programserien ’Kurs mod fjerne kyster’ er en nær og autentisk fortælling om den store verden og om at forfølge drømmen - fortalt og oplevet af en skøn familie med stor ærlighed og autenticitet.

Derfor vinder den, og det er meget fortjent og et skønt punktum nu, hvor vi fra tirsdag 31. januar indleder seriens sidste sæson, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Troels Kløvedal som ung: Pressefoto

content-loader
content-loader
content-loader