Gå til hoved-indhold
Danske Laer-sejere ved Egense i Limfjorden. Foto: Paul Topsøe-JensenKapsejlads
Danske Laer-sejere ved Egense i Limfjorden. Foto: Paul Topsøe-Jensen

Laser-felt størst i Torm-stævne i Egense

Med 27 Lasere fordelt over standard, radial og 4.7 var der god opbakning til stævnet i det nordjyske ved en klub, som ikke før har holdt et TORM ungdomsgrandprix. Bronze-Rindom sejler DM.

Af Troels Lykke |

Som ved det tidligere TORM stævne har Laser klassen igen været den største jolleklasse til TORM stævnet i Egense.

Det fortæller Paul Topsøe-Jensen fra Laser-klubben i Danmark.

Med 27 både fordelt over standard, radial og 4.7 var der god opbakning til stævnet i det nordjyske ved en klub, som aldrig tidligere har arrangeret et TORM ungdomsgrandprix.

Arrangørerne havde forenet mange lokale klubber for at kunne holde stævnet og det lykkedes for dem til stor tilfredshed hos deltagerne.

Lang lørdag

Vind og vejr forholdene var udfordrende. Lørdag var en meget lang dag med 5 sejladser og en sejladstid for første båd omkring de 40 minutter.

Der var kun en bane udlagt og banelederen forsøgte at tilpasse banelængden, men det lykkedes aldrig helt.

Med frisk vestelig vind var banen lagt udenfor revlerne og det betød en meget lang vej hjem på omkring 30-40 minutter med nogle kryds i den snævrere indsejling til havnen.

Så sejlerne var godt brugte om aftenen, men den fremragende buffet i motellet overfor havnen fik energi ressourcerne tilbage igen.

Søndag var endnu mere udfordrende idet vinden havde drejet til øst og banelederen havde besluttet at lægge banen lige udenfor havnen på en vanddybde med max 3 meter.

10-12 m/sek.

Vinden var omkring 10-12 /sek. og en kæntring på disse vanddybder kan nemt medføre materielle skader.

Der var da også sejlere der blev i land eller valgte at tage hjelm på som i øvrigt er en rigtig god ide i stærkt vind – det kan kun anbefales til efterligning!!!

Der var mange personlige sejre. Michala og Jakob stillede for første gang op i Laser radial og havde nu deres besvær i ny og næ med alt holde den men i det store og hele lykkedes det fint (specielt lørdag).

Josephine var også noget skeptisk søndag morgen om hun kunne krydse ud gennem havnehullet, men det gik fint og sejlerne på banen fik afviklet 3 fine sejladser i stærkt vind. Flot klaret af alle! 

Resultaterne kan findes på www.sejlsport-nord.dk/resultater-torm-ugp/

Vi ses næste weekend i Horsens til DM. Der er over 30 tilmeldte - Hvis du ikke er blandt dem, kan du kan nå det endnu her.

Rindom i rødt kommer og sejler DM i Laser Radial, fortalte hun til minbaad.dk i Rio. Foto. Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader