Gå til hoved-indhold
Lystfiskeri
Et væsentligt udbytte ved at benytte marine-elektronik er muligheden for bedre og flere fisk
Lystfiskeri
Lystfiskeri
Lystfiskeri

Når elektronik giver bedre fangster

Marine-elektronik er under hastig udvikling og visse features forbedrer overblik eller sikkerhed - vi har kigget nærmere på det som optimerer dit fiskeri og giver bedre fangster

Af Jan Kreuz |

Et ekkolod eller en søkort-plotter er efterhånden en fast bestanddel i de tusindsvis af småbåde, der strømmer ud i de indre danske farvande eller bliver søsat fra bredden af de mange danske søer.

Efter et nærstudie af den medfølgende manuel eller blot en introduktion fra forhandleren eller en fiskekammerat - er man klar til erobre de respektive vande.

Når man så ER på vandet, vil der i takt med de stigende ambitioner om storfangster - blive blive fokuseret på alle de manøvrer, der effektiviserer fiskeriet - har du først prøvet at have snører i skruen eller alle liner filtrer, fordi du drejer for skarpt - så vil du for alt i verden undgå at gøre samme fejl igen.  

Een af de nyeste features er sammenkobling af motorer og instrumenter - typisk via et interface. Vi har testet Motorguides integration med Lowrance - nærmere bestemt Motorguides frontmonterede Xi5 elmotor med 55 pounds effekt og Lowrance nye EliteTi-serie og er stærkt imponerede over resultaterne. 

Amerikanske Motorguide er markedsførende i USA og giver store integrationsmuligheder med Lowrance

 

 

Har du først sammenkoblet din Motorguide og dit Lowrance-instrument, åbner der sig en verden af nye muligheder - f.eks. lav en rute på skærmen blot ved at pege på, indstilling af hastighed enten i %-effekt af ydeevne eller konkret hastighed og en række manøvrer/turns.

Motorguide og Lowrance koblet sammen i NMEA2000 netværk giver bl.a. mulighed for at danne en rute ved at pege på skærmen, vælge GO TO - og vupti så klarer elektronikken resten

Øverst på dit instrument, kan du følger dine autopilot-indstillinger - her valgt en 40% effekt af motorens yde-evne. Har du en skærm, hvor du kan splitte skærmen i 2, er det oplagt at have det selvstændige autopilot-panel fremme.

 

Udover basismanører (højre/venstre, fast op/ned) er der disse muligheder - specielt U-turnet og Spiral blev brugt flittigt. Når du vælger U-turn, skal du angive diameter i meter for drejningen - og det eliminerede fuldstændigt muligheden for sammenfiltring af liner for de 4 sideplanere, som vi havde ude. Spiralen er god, når du har logget en fisk i bevægelse og gerne struktureret vil afsøge et område.

U-turnet > autopiloten danner 10 punkter udfra din ønskede diameter for drejet. Her drejes med konstant hastighed på 1 knob og et drej med diameter på 30 meter. 

Har du ønske om blive klogere på Motorguide - se da www.motorguide.com og vil du se nærmere på Lowrance - se da www.lowrance.dk

 

 

content-loader
content-loader
content-loader