Gå til hoved-indhold
AP48 er efterfølgeren til AP44, som kom på markedet i 2016. Foto: PR-fotoUdstyr
AP48 er efterfølgeren til AP44, som kom på markedet i 2016. Foto: PR-foto

Simrad AP48 Autopilot Kontrolenhed kan sejle efter dybden

Med data fra et ekkolod kan AP48 sejle efter vanddybden, eksempelvis under fisketure. Ligeledes fås letbetjent drejeknap og dedikerede ’dodge’-taster.

Af Sara Sulkjær |

Her er tale om Simrad AP48 Autopilot Kontrolenhed, som har et bredt display med 170 graders synsvinkel og fuld adgang til avancerede Continuum-styringsfunktioner, inklusiv automatiske dreje-mønstre, No Drift styring og konturstyring. 

Dertil er en robust aluminium-drejeknap og dedikerede ’dodge’-taster til hurtig justering af kursen.

Den nye AP48 giver brugeren den samme intuitive betjening som den mere kompakte AP44, men med en større drejeknap og dedikerede ‘dodge’-taster samt andre udvidede betjeningstaster. 

Drejeknappen sikrer præcis kontrol af styringen, mens ‘dodge’-tasterne ændrer kursen med 1 eller 10 graders intervaller. De store taster og drejeknappen er udviklet til at sikre optimal kontrol under alle forhold – også med våde hænder eller med handsker. 

Indbyggede drejemønstre

Udviklet til mere end blot at holde et fartøj på ret kurs giver den nye kontrolenhed brugeren let adgang til en række indbyggede dreje-mønstre, som kan hjælpe i forbindelse med fiskeri, dykning eller til blot at foretage en effektiv U-vending. 

Yderligere kan brugere opsætte drejemønstre til at udføre komplekse spiraler, zig-zag og andre nyttige manøvrer. 

Med data fra et kompatiblet ekkolod kan AP48 sættes til at styre i henhold til dybde og dermed holde en konstant dybde under båden – perfekt for at følge dybdekonturer i forbindelse med fiskeri eller almindelig sejlads uden at skulle opbygge ruter.

Klare instrukser

Opsætning af autopiloten er ganske enkel. Med klare instrukser på skærmen, inklusiv ‘dockside’-opsætning og søprøve med automatisk finjustering, opnår  AP48 optimal styring. 

Og med automatisk kalibrering af kompas og Simrad Precision-9 solid-state kompas, forenkles opsætningen yderligere, samtidig med at kursen opnår største nøjagtighed. 

 - Autopilot-kontrol er en vital del af enhver marine-elektronik-pakke, forklarre Leif Ottosson, CEO, Navico, i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- Præcisionen, funktionaliteten og den enkle betjening kendetegner den nye AP48, som giver brugerne solide praktiske funktioner i et flot design. Uanset hvilke forhold du sejler mod, betyder AP48 en ekstra hånd til at tage roret og styre med tillid, slutter han. 

AP48 ventes klar til levering i juli måned, hvor den kan erhverves for 8705,00 kr. inkl. moms.
content-loader
content-loader
content-loader