Gå til hoved-indhold
Troels Kløvedal ses her på Nordkaperen, der har bragt ham så mange dyrebare erfaringer fra hele jordkloden. Foto: PrivatfotoKort Nyt
Troels Kløvedal ses her på Nordkaperen, der har bragt ham så mange dyrebare erfaringer fra hele jordkloden. Foto: Privatfoto

Kløvedal overdrager Nordkaperen til børn og tidligere styrmænd

Sammen med sin advokat har Troels Kløvedal, der er ramt af ALS, skrevet testamente. Hans fem børn og ti styrmænd og -kvinder skal arve Nordkaperen.

Af Sara Sulkjær |

Tre gange Jorden rundt og et utal af afstikkere til blandt andet Middelhavet, Grønland og Kina. Sejlbåden Nordkaperen har flere sømil under kølen end de fleste lystbåde. 

Og det skal fortsætte. Selvom Troels Kløvedal, der i store dele af sit liv har udforsket verdenshavene ombord på Nordkaperen, kæmper med nervesygdommen ALS og derfor er tvunget på land. 

50 år som kaptajn er slut 

Det er ikke hvem som helst, der er udvalgt til at føre arven videre, fortæller Kløvedal i en ny bog: 

- Jeg har testamenteret skibet til mine fem børn og ti unge styrmænd og -kvinder, som alle sammen har lånt Nordkaperen i en længere periode og kan gå lige ombord og sejle den, skriver Troels Kløvedal ifølge TV 2 i bogen.

En bog, der er skrevet, efter at den folkekære eventyrer fik konstateret den aggressive ALS-sygdom. 

Kan ikke tale

For mens sejleren nu ikke længere kan tale, får mad gennem en sonde og trækker vejret med en respirator, fungerer hovedet upåklageligt. 

Den populære sejler har derfor brugt tiden i hjemmet på Djursland til at kigge tilbage på sine 50 år som kaptajn på Nordkaperen. En tid, som han deler med nysgerrige danskere i bogen 'Alle mine morgener på jorden', der udkommer 5. december. 

Kilder: TV 2 og troelskloevedal.dk 

Se Nordkaperen sejle her:

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/ABumMxCrcwI" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader