Gå til hoved-indhold
Sådan så duoen ud i 2014 ved VM i Santander, hvor de tog andenplads. Marie Thusgaard tv. og Ida Marie Baad. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Sådan så duoen ud i 2014 ved VM i Santander, hvor de tog andenplads. Marie Thusgaard tv. og Ida Marie Baad. Foto: Troels Lykke

Nederlag i OL-udtagelse gør stadig ondt på Thusgaard

- Jeg tror aldrig, jeg kommer mig over den skuffelse, helt ærligt. Det var virkelig et stort nederlag, at vi ikke blev udtaget, fortæller 49erFX gast Marie Thusgaard til Jyllands-Posten.

Af Troels Lykke |

De havde vundet sølv og bronze ved VM to år i træk, og det så ikke ud til, at der var rivaler, der kunne stoppe dem fra at snuppe den ene plads ved OL i Rio i Brasilien i 2016.

Men Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Baad Nielsen fra Aarhus måtte se Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen overhale dem i de afgørende sejladser om at repræsentere Danmark ved OL, hvor de i øvrigt vandt bronze.

Til Jyllands-Posten siger hun ærligt.

»Jeg tror aldrig, jeg kommer mig over den skuffelse, helt ærligt. Det var virkelig et stort nederlag, at vi ikke blev udtaget. Det havde vi regnet med. Men jeg tror, at det, som har været specielt at opleve, er, at man har fået lidt andre briller på i forhold til træningen og i forhold til, hvad der gik galt, og hvad vi kan ændre. Jeg har svært ved at sige præcist, hvorfor vi missede. Vi troede, vi havde styr på det hele. Det havde vi ikke. Vi er blevet mere åbne over for forslag og alternative træningsmetoder,« siger Marie Thusgaard Olsen.

Ekstrem hård klasse

Konkurrencen i 49erFX-klassen er ekstrem hård i Danmark. I flere år har Danmark haft tre besætninger i verdenseliten. Og længe var Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Baad Nielsen de bedste.

»Vi holdt pause i halvandet år, da vi tabte OL-udtagelsen. Det var ikke sådan, at vi stoppede. Vi så hinanden dybt i øjnene og ville sige til hinanden, når vi var klar til endnu en OL-kampagne. Det er vi nu,« siger Aarhus-sejleren.

Kilde. JP

content-loader
content-loader
content-loader