Gå til hoved-indhold
Mike Rasmussen kunne for anden gange modtage en DM-titel. Foto: PrivatfotoKapsejlads
Mike Rasmussen kunne for anden gange modtage en DM-titel. Foto: Privatfoto

Ny Folkebådsgast vinder 2. DM på to uger

Der er guld i Mike Rasmussen. For to weekender siden vandt den erfarne sejler sit 8. DM i L23. Nu gør han det igen i Folkebådsklassen, hvor han sejlede med for første gang hos brødrene Palm.

Af Sara Sulkjær |

Det er en god idé at tage L23-sejler Mike Rasmussen ombord. Særligt, hvis man drømmer om DM-titler. Det erfarede Folkebådssejlerne Flemming og Jacob Palm i weekenden, da de kunne løfte DM-trofæet blandt 24 startende både i Aarhus: 

- Da ALPI´s faste gaster måtte melde fra, overvejede jeg at droppe stævnet, men min lillebror, Jacob, foreslog at invitere vores gamle konkurrent fra Optimisttiden. Jeg vidste, at han var god til at hive medaljer hjem, så han blev inviteret, og det har jeg ikke fortrudt, forklarer Flemming Palm i en pressemeddelelse. 

Ville sejle konservativt 

I seks år har Flemming og Jacob Palm sejlet ALPI, men aldrig vundet et danmarksmesterskab. I stedet har Kolding Sejlklub sat sig solidt på titlen, og vundet trofæet i alt 12 gange siden år 2000. 

Det var derfor også en glad Kerteminde-skipper, der endelig hev titlen tilbage til klubben efter 19 års tørke. Og det endda foran den seksgange danmarksmester Per Jørgensen, der var favorit til at tage sejren. 

- Før stævnet blev vi enige om at sejle konservativt. Hellere sikre en top 5-placering end satse på førstepladsen og risikere at ryge ned i feltet, forklarer Flemming Palm om vindertaktikken, der også bundede i et solidt kendskab til den debutterende gast: 

- Kammeratskabet fra Optimisttiden varer for evigt, så selvom jeg ikke havde set Mike i 27 år, skulle vi ikke bruge mange minutter på at finde et godt samarbejde. Arbejdsfordelingen på ALPI blev der ikke lavet om på: Jeg bestemmer, hvordan den skal trimmes samt sørger for at sejle hurtigt, og gasterne bliver enige om taktikken. 

Drev i fem timer

Det var dog ikke blot gasterne, der blev udfordret. Også baneleder Hans Friis fik noget at tænke over, da han på tre dage fik gennemført syv sejladser under forhold, som nok har givet ham et par ekstra grå hår. 

Let vind i alle sejladser, hvor landbrisen har haft indflydelse på retningen, og om der overhovedet var tilstrækkelig vind til kapsejlads. Søndag blev alle sendt på vandet til planlagt start 10.00. I høj sol og havblik brugte bådene fem timer på at drive, hvorefter brisen kom i sidste øjeblik, så 7. og afgørende sejlads kunne komme i hus. 

De to førende både ALPI og Idéfix med Per Jørgensen var før 7. sejlads á-point og komfortabelt foran nummer 3. Derfor har der måske været lidt nerver på. I hvert fald brød Per Jørgensen sin gode stime og overlod hermed guldet og titlen til ALPI.

Medaljetagerne:

Guld: Flemming Palm, Jacob Palm og Mike Rasmussen

Sølv: Per Jørgensen, Carl-Otto Hedegård og Peter Secher

Bronze: John Wulff, Benny Christensen og Michael Christensen

De nordiske folkebåde delte næsten bane med 12-metere, der også sejlede under Aarhus Festuge Cup. Foto: ALPI

'
DM-vinderne måtte traditionen tro en tur i vandet efter sejladserne. Foto: ALPI

content-loader
content-loader
content-loader