Gå til hoved-indhold
Vi er her foran Flavio i en sejlads i Amtoft med 200 indbyggere. Senere sejlede det italienske hold fra os. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Vi er her foran Flavio i en sejlads i Amtoft med 200 indbyggere. Senere sejlede det italienske hold fra os. Foto: Troels Lykke

DM i H-båd: Ølsmagning tog kegler - AC-sejler tyvstarter

Vi er i Amtoft med 33 andre H-både. Claus Høj Jensen fører foran Morten Nielsen efter tre sejladser, mens italiensk prof-hold er længere nede efter disk. Bane i sidste sejlads var rystende skæv.

Af Troels Lykke, Amtoft |

Stemningen er helt speciel i Amtoft, 24 kilometer fra Thisted. Vi er i Limfjorden. Solen skinner og sejlerne er tændte og stemningen er god.

Javel, vores humør faldt lidt da vi fandt ud af at vi havde tyvstartet i første start, sandsynligvis fordi vi luffede Mads Korsgaard og co. over startlinjen og altså selv var med, mens dommer Niels Sohn, fuldt berettiget havde sat sort flag.

Operationen lykkedes, men patienten døde. Derefter satte vi en 10. og 7. plads ind. Vi sejler DM i H-båd frem til lørdag.

I morgen loves der regn og næsten ingen vind. Dødsygt. Vi ser hvad der sker.

Indtil videre går det godt. Vi sidder her i vores airbnb sommerhus med marker omkring os og slapper af efter dagens sejladser.

Kommer lige fra super middag og ikke mindst ølsmagning, som Thisted Bryghus stod for. Der var gode historier, også om kongehuset der kom forbi for at se bryghuset. 

America's Cup-sejler tyvstarter

Her er folkeligt og tre tyske både er med, helt fra Munchen, en italiensk super-sejler fra America' s Cup (2003 og 2007-kampagne) er her også, Flavio Favini Mascalzone Latino. Han griner og føler sig velkommen, kan vi se.

Faktisk ankom besætningen allerede i mandags og har ligget og trænet i Limfjorden ud for Amtoft for at lære farvandet at kende. 

Det virker da også. Holdet fra Italien er mega skarpt, laver gode starter og slår rigtigt. Anden start var dog lidt for god, der lavede de overtrådt. Men i første og tredje sejlads, satte de en 2. 3. plads ind. 

Førende båd, Claus Høj Jensen og mandskab fra Holbæk, fører DM efter en 1. og to 4. pladser, mens den anden tidligere verdensmester Morten Nielsen er på en andenplads, skarpt forfulgt af Steffen Stegger, der netop har vundet NM.

Skæv bane - ingen mærker blev flyttet

Desværre for stævnet var ALLE vi talte med utilfredse med sidste sejlads, da den aldrig skulle være blevet sejlet.

Vinden sprang kort før startskuddet gik, så ganske få kunne holde læ mærke op, men baneleder Niels Sohn, der ellers lavede en god første og anden sejlads, lod sejladsen køre selvom de første sejlere omtrent kunne holde mærket oppe, efter de vendte om på bagbord halse. 

Det betød at vi skulle sejle næsten halvvind ned til bundmærket og da vi vendte ved bundmærket igen havde banelederen ikke flyttet topmærket, det betød at vi kunne vende lige efter bundmærket og holde krydsmærket oppe. 

Det er simpelthen for sløvt. Slet ikke godt nok til en H-båds-klasse, der får fornemt besøg fra Tyskland og Italien. 

Flyt gerne mærker under sejladsen

Vi håber stærkt på at banelederen flytter mærkerne i morgen, hvis vinden igen springer 30 grader under sejlads.

- Det er jo pinligt at invitere udenlandske sejlere til DM med sådan en sidste bane, der var så skæv, den skulle være skudt af, lød det fra en af de skrappe skippere vi talte med.

Ejer af den italienske H-båd, Guido Bernardinelli, sidder til venstre, mens verdensmester i Melges 24 og 32, samt AC-sejler på Mascalzone Latino, Flavio Favini sidder i midten Aldo Bottagisio th. De tre er venner og holder ferie under DM. - Ingen betalte om bord, siger Flavio fredag til minbaad.dk, hvor vi venter på vind. De sejler på La Maggiore-søen i Norditalien.

Råhygge i Amtoft. Ølsmagning kan i den grad anbefales. Thisted Bryghus gjorde det godt for over 200 sejlere.

Middag og ølsmagning.

Claus Høj Jensen, og de unge gaster Frederik og Rasmus fører DM efter førstedagen. Steffen fra Brejning oversatte på engelsk og tysk til stor morskab for sejlerne.

content-loader
content-loader
content-loader