Gå til hoved-indhold
Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andreasen er især gode, når det blæser. Man må veje 300 kilo til sammen i H-båden. Det gør det tre sejlere.Kapsejlads
Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andreasen er især gode, når det blæser. Man må veje 300 kilo til sammen i H-båden. Det gør det tre sejlere.

Hvem slår den 8-dobbelte danske mester i H-båd?

Svaret er kort. Ingen. For Claus Høj Jensen og gaster plejer nemlig at vinde. Denne gang starter H-båds Ligaen i Limfjorden, hvor Struer Sejlklub er arrangør. 25 både er klar til start.

Af Troels Lykke |

Limfjorden er blevet et lille H-båds mekka, hvor Thisted Sejlklub og Amtoft Bådelaug i flere år har haft mange deltagere med i H-båds Ligaen.

Struer Sejlklub (se tilmeldte både) er nu også oppe på en lille fleet af H-både, som kan få deres lyst styret i klassebådsrace, når H-bådene fra hele Danmark ankommer fredag den 11 maj.

Stævne profilerer sejlklubben og Struer

Otto G. Jensen, stævneleder fra Struer Sejlklub, forklarer:

- Afviklingen af kapsejladser i Struer er en del af måden, der er med til at profilere sejlklubben, ligesom det er med til at profilerer Struer – Struer som Lydens By –  og en arbejdsgruppe under Struer Kommune – Lydens By er med på sidelinjen.

- Struer kommune støtter således projekterne omkring kapsejladser i Struer økonomisk til stor glæde for Struer Sejlklub – en støtte der gør det muligt at gennemføre sådanne arrangementer.

Her sejles H-båds ligaen

Sidste år deltog hele 52 H-både i H-båds Liga-stævnerne landet over. Stævnerne tæller også som udtagelses-sejladser til verdensmesterskabet Norge, så vil man ud i verden, så er det vigtigt at få nogle point på kontoen:

Vallensbæk Sejlklub 9-10 juni. H-båds Liga stævne i Øresund.

Bogense Sejlklub 5-8 Juli. H-båds Liga stævne, som også bliver kampen om årets Danmarksmesterskab.

Århus Sejlklub 8-9 september. H-båds Liga stævne, som sejles i forbindelse med Århus Festuge Cup, som er et legendarisk klassebåds stævne.

Brejning Baadeklub 22-23 september. H-båds Liga stævne, som også bliver med nordisk deltagelse, da stævnet også er Nordisk Mesterskab.

De dygtigste besætninger, som udtages til Verdensmesterskabet skal til Norge, hvor VM sejles i Sandefjord Seilforening i det sydlige Norge fra den 31 juli til 3 august..

H-bådene slutter sæsonen af på Silkeborg Søerne, hvor Silkeborg Sejlklub arrangere Haarup Mixer Cup, som er et festfyrværkeri i sejlads på søerne og ramasjang på havnen.

H-båds klubben

 

Færre grundstødninger i Aasaa - sejlrende udgraves med specialudstyr

Asaa Havn's sejlrende har et ry for at være for lav, men med nyt specialudstyr blev renden nu gravet ud. En gravemaskine har fået en ekstra vogn, så den kan nå endnu længere ud.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites