Gå til hoved-indhold
Fra venstre står Claus Hovgaard med gaster, Søren Wissing med gaster og Thomas Sennels med gaster. Klikker du på billedet bliver sejlerne endnu skarpere at se på. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Fra venstre står Claus Hovgaard med gaster, Søren Wissing med gaster og Thomas Sennels med gaster. Klikker du på billedet bliver sejlerne endnu skarpere at se på. Foto: Troels Lykke

Vejlefjord H-både tog alle førstepladser i Struer og slog dansk mester

Korte baner og let vind var ikke Claus Høj Jensen, 8-dobbelte dansk mesters livret, i stedet vandt Søren Wissing og co. efter flotte starter og god fart. Minbaad.dk var i Struer.

Af Troels Lykke |

Vi var med i Struer til H-både Ligaens VM-udtagelse, hvor 27 tændte H-både var med.

Minbaad.dk i DEN 617 kom dog først søndag, da der lige var en konfirmation hos naboen.

Men det gjorde ikke noget, for om lørdagen kunne den skrappe baneleder Kirsten Rambøll fra Egå Sejlklub ikke gennemføre nogle sejladser, da vinden var for svag. Der blev startet, men sejladserne måtte aflyses.

Fire sejladser søndag - alle vundet af Vejle-både

Til gengæld blev der sejlet fire sejladser søndag i Struer, relativt tæt på havnen, efter man havde passeret en sandbanke.

Første sejlads vandt Vejlefjord-båden fra Brejning med Søren Wissing, Ulrik Kähler og Karsten Svenningensen i deres H-båd fra 2001 viser resultatlisten

Faktisk blev alle sejladser vundet af Vejlefjord-både. Peter Gorrisen fra Vejle vandt 2. sejlads, mens Claus Hovgaard fra Vejle vandt 3. sejlads og blev toer i stævnet, og klubkammeraten Hans Ebler vandt 4. sejlads.

Claus Høj Jensen smilede dog fint, trods en samlet 5. plads, da vi mødte ham inde i havnen, der var nemlig Høj Jensen-sejl på den vindende båd, mens Claus Hovgaard havde Elvstrøm-sejl på, mens 3. båd også havde Høj Jensen-sejl på.

Nye sejl og gode starter gav sejr

Netop sejlene gav vinderen Søren Wissing æren for at det gik godt. 

- Sidste år havde vi ældre sejl, de var færdige, mens vi i år har købt nye Høj Jensen-sejl, det kan vi mærke, for i første sejlads havde vi ikke en god sejlads og sejlede os op, fortæller Søren Wissing, der har været i klassen i mange år, dog med pauser.

Han skal dog ikke sejle VM i Norge til august, og måske når han heller ikke DM i Bogense i juli, da en af hans gaster er forhindret.

Wissings starter var i den grad også med til at skabe sejren. Tit kom han kort tid før start på bagbord halse og fandt et hul til sin læ start, der var uhyggeligt afgørende i vinden, der svingede mellem 2 og 5 m/sek.

Eks-verdensmester tyvstartede

Tidligere verdensmester Steffen Stegger var også langt fremme i starterne og i en af dem så langt at han blev disket på en linje, hvor der var pænt meget læ-fordel. 54-årige Stegger fra Hadsund sluttede på en samlet 6. plads, hvor han var gæste-skipper på en Thisted-båd.

Struer Sejlklub (se fotos), der tæller 500 medlemmer, gjorde et godt indtryk med gode baner og god stemning på land. 20 frivillige fra klubben klarede stævnet, forklarede stævneleder Otto G. Jensen, der også havde lodtrækningspræmier til sejlerne, der var dog kun præmier til de tre første både.

Struer ser gerne H-bådene igen

Otto G. Jensen siger om stævnet:

- Vi synes også det var et godt stævne med masser af godt vejr og god stemning overalt, det eneste der manglede var vinden om lørdagen. Men sikke en aften lørdag, det gik fint. Vi glæder os til at se H-både klassen igen og så tror jeg også at der vil være flere Struer-både på vandet.

Næste Liga-stævne bliver 9. og 10. juni i Vallensbæk.

Mads Korsgaard fra København tog 4. plads. Fotos Troels Lykke

Baneleder Kirsten Rambøl fra Egå Sejlklub gjorde det godt og flyttede mærkerne når vinden skiftede.

Søren Wissing, til dagligt forretningsudvikler, står her til højre med sine to gaster Ulrik Kähler og Karsten Svenningsen.

Claus Høj Jensen i Good Speed smilede trods femteplads. I år vil han forsøge at vinde sit 9. DM i træk i klassen og sit 6. VM-guld.

Der var tid til at tage et foto under sejladsen i den lette vind. Vi tog en 11. plads, men rørte mærket i en sejlads. Vi retter fejlen i næste stævne og beklager i øvrigt. Vi troede vi kunne give fejlen videre til en modstander, men det kan vi ikke, siger ekspert til os. Det skal aldrig gentage sig. Der var i det hele taget en del fejlovertrædelser, blandt andet en bagbord båd, der ødelagde starten for flere både. Vi oplevede også både, der vendte alt for tæt og tiltvang sig plads ved topmærket. 

Otto G. Jensen er uskarp på billedet, men i virkeligheden går det bedre.

Vejle-sejlere var i vældig god stemning efter de tog alle førstepladser i Struer.

Struer er Lydens by, som der står her på stævnereklamen.

content-loader
content-loader
content-loader