Gå til hoved-indhold
Flere og flere danskere søger mod sejlerskolerne. Foto: Middelfart SejlklubSejlklubber
Flere og flere danskere søger mod sejlerskolerne. Foto: Middelfart Sejlklub

Sejlerskoler: Sådan fik vi flere elever

Flere tiltag ligger bag fremgangen, som sejlerskolerne oplever i øjeblikket. Omtale i lokalavisen fanger blandt andet nye sejlere, erfarer to klubber.

Af Sara Sulkjær |

For få elever var meldingen fra landets sejlerskoler blot få år tilbage. Den meddelelse kan nu sløjfes, hvor flere skoler melder om det højeste antal elever i mange år og fyldte hold.  

Aktiv forening trækker 

Familien Behas jordomsejling på TV 2 har, som Steen Wintzel, Dansk Sejlunion, også fortalte til minbaad.dk, vækket lysten til vandet hos seerne og skal derfor have en stor del af æren for de flere elever, mener Middelfart Sejlklub. 

For at fange de nu pludselig så sejlersultne danskere har klubben været aktiv på Facebook, lavet en brochure og sørget for at få omtale i de lokale medier, fortæller sejlerskole-leder, Kristian Thomsen.

Reklameret har man ligeledes i Struer, hvor sejlklubben gennem annoncer og et indslag i TV Midt Vest ligeledes har formået at få flere elever i skolebådene: 

- Jo mere aktiv foreningen bliver, og jo mere den gør opmærksom på sig selv, jo flere folk vil der komme, forklarer Søren Antonsen, formand i sejlklubben, til minbaad.dk. 

Gæster bemærker samarbejdet 

Det er dog ikke alle klubber, som har været på jagt efter elever. I Snekkersten Skotterup Sejlklub har de nye sejlere i høj grad selv fundet vej til sejlerskolen: 

- Mange kan lide vores havn, fordi den er lille og de forskellige foreninger på havnen har et godt sammenhold. Det, tror jeg, folk kan mærke, når de kommer havnen, fortæller klubformand, André Stokholm. 

Læs mere om de tre klubber og deres sejlerskoler herunder: 

Ti år tilbage: Klubben havde mange elever på sejlerskole, men dette gik dog kraftig ned ad bakke indtil sidste år. 

I dag: 37 elever deltog i de praktiske sejladser gennem sommeren, mens 31 har taget teoretisk duelighed i vinter. 

Betydning for klubben: De flere elever har givet klubbet nyt liv og vil give et generationsskifte på længere sigt, fortæller Christian Thomsen. 

Største udfordring: Lige nu mangler Middelfart Sejlklub både til de mange elever, hvorfor de lejer hos Match Race Centeret. Det betyder dog, at sejlerskolen bliver væsentlig dyrere end andre i området. På længere sigt håber klubben derfor at investere i flere både. 

----------

Ti år tilbage: Kun 2-3 elever deltog i klubbens sejlerskole. 

I dag: 23 elever har taget duelighedsbevis i klubben over vinteren, mens 20 begynder på praktisk sejlads til sommer. 

Betydning for klubben: Den større sejlerskole betyder, at vi har en rimelig god økonomi og dermed flere penge til at lave ting, som kan holde de nye sejlere i klubben, fortæller Søren Antonsen. 

Største udfordring: Struer Sejlklub har måttet tænke anderledes for at få alle med i klublivet. Eksempelvis er generalforsamlingen nu rykket til en lørdag, hvor klubben også arrangerer børnepasning for de yngre familier. 

----------

Ti år tilbage: Klubben har ikke tal fra sæsonen 06/07, men oplyser, at der i 09/10 var ni til duelighedsbevis over vinteren og 12 til sommersejlads. 

I dag: Til sommer har klubben fuldt hold med 12 sejlere, mens yderligere 12 står på venteliste. Til den teoretiske undervisning over vinteren har ligeledes været 12 elever.

Betydning for klubben: Det skaber nyt liv på havnen, og der kommer en masse gode mennesker ind i klubben, som kan være med til de forskellige aktiviteter, forklarer André Stokholm. 

Største udfordring: At fastholde eleverne efter endt sejlerskole, da det er svært at få en plads i havnen. For at imødekomme problemet har havnen sat pladser til side til delebåde, så flere af de nye sejlere kan blive fastholdt derigennem. 
content-loader
content-loader
content-loader