Gå til hoved-indhold
Ungdomsnetværket skal rumme bredde- såvel som elite-sejleren, fortæller Nete og Frida Hangel. Foto: Sara SulkjærKort Nyt
Ungdomsnetværket skal rumme bredde- såvel som elite-sejleren, fortæller Nete og Frida Hangel. Foto: Sara Sulkjær

Ungdomsnetværket i fuld gang - har fundet de første fokuspunkter

Uddannelse og fastholdelse af hjemvendte efterskoleelever er blandt de fire hovedområder, som Dansk Sejlunions Ungdomsnetværk vil arbejde for.

Af Sara Sulkjær |

Den ni mand stærke bestyrelse i Ungdomsnetværket, som blev fastsat på Dansk Sejlunions klubkonference i november, har ikke siddet stille. 

Således kan søskendeparret Frida og Nete Hangel, som begge sidder i bestyrelsen, fortælle, at netværket i første omgang vil rette fokus på uddannelse af unge sejlere samt mulighederne for at fastholde hjemvendte efterskoleelever i sejlsporten. 

Fællesskab er motivationen

Derudover vil bestyrelsen arbejde mod en klarere definition af begrebet ’ungdomssejler’. 

Dette bør, ifølge bestyrelsen, indskrænkes til at dække sejlerne mellem seksten og tredive - og ikke alt fra den otte år gamle Opti-sejler til familiefaren på fyrre, som det ofte ses i dag. 

Samtidig skal der hvert år afholdelses mindst to årlige events, der skal skabe grobund for et nationalt fællesskab blandt unge sejlere i Danmark. 

- Er der ikke et fællesskab, er der ikke motivation for at være med. Det gælder sådan set uanset, om vi snakker sejlsport eller andet, forklarer Frida Hangel.

Særligt i klubber med 1-2 ungdomssejlere håber bestyrelsen, at Ungdomsnetværket kan være en motivation til fortsat at tage på vandet, da sejlerne dermed bliver en del af et større fællesskab. 

Adopterer ’Ungdomscruiset’

På de få måneder, der er gået, siden Ungdomsnetværket fik nyt liv, er afholdt flere Skype-møder, hvor netværket desuden har adopteret ’Uge 29 Ungdomscruise’. En sejlads, som er henvendt alle unge uanset sejlerfaring. 

Cruiset er i høj grad med til at opbygge dét nationale fællesskab, som er i så høj kurs blandt bestyrelsesmedlemmerne. 

- Det er nogle helt vildt hyggelige ture, hvor du lærer nogle dejlige mennesker at kende, understreger Nete Hangel overfor minbaad.dk. 

content-loader
content-loader
content-loader