Gå til hoved-indhold
Peter Hansen, tv., interviewes her under OL i Rio, hvor han trænede Jena og Katja til OL-bronze i 49erFX. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Peter Hansen, tv., interviewes her under OL i Rio, hvor han trænede Jena og Katja til OL-bronze i 49erFX. Foto: Troels Lykke

H-bådene hyrer OL-træner Peter Hansen

Plads til forbedring. H–bådligaen åbner sæsonen 6. og 7. maj i Bogense med ambitiøs satsning. 49FX-træner Peter Hansen giver gode råd under stævnet.

Af Troels Lykke |

Sejlerfællesskabet Danske H-bådssejlere går ”all-ind” i forhold til, at udvikle kompetencerne hos sejlerne i klassen og hyrer en olympisk træner som vejleder.

Sejlerne i et af landets største klassebådsfelter blandt kølbåde, H-båden, vil udvikle deres sejlerkompetencer, boathandling og taktiske forståelse.

H-bådsejlernes egen organisation har derfor hyret den olympiske 49erFX skifftræner Peter Hansen fra Aarhus til at rådgive og vejlede sejlerne. Peter Hansen sejler også Spækhugger med den anden prof Rasmus Køstner fra SAP.

Løfte faglighed

Den ”høje” satsning handler både om, at give den enkelte sejler noget ”know-how” og om at løfte den faglige kvalitet i hele h-bådsklassen.

”Vi skal ikke lærer nybegyndere at sejle, men forbedre nogle erfarne sejleres vaner. Der er masser af sejlere der gentager den samme ”fejl” i alle deres sejladser og det gør de, fordi de ikke ved, at det er en fejl. Det skal Peter Hansen bl.a hjælpe os med, at få øjnene op for”, forklarer Henrik Toft, formand for Danske H-bådssejlere i en pressemeddelelse.

Peter Hansen var i nullerne en særdeles dygtig rorsmand og sejlede sammen med broderen Søren Hansen i 49’er.

Peter Hansen er i dag træner hos Dansk Sejlunion og er tæt på, nogle af Danmarks største sejlsportstalenter – både i den daglige træning, ved OL og internationale mesterskaber.

Differentiere rådgivning

Peter Hansen vil sandsynligvis få en vejlederopgave, hvor han skal differentiere sin rådgivning meget. H-bådsklassen ikke en homogen gruppe af ekspert sejlere eller nybegyndere. Der er sejlere af alle slags.

I den øverste gruppe finder man bl.a den tidligere femdobbelte verdensmester Claus Høj Jensen og andre skrappe sejlere. I den mere almindelige ende af feltet kan man både møde ”familieprojekter”, sejlerskoler og begyndere.

H-båden er samtidig en underrigget 50 år gammel konstruktion, hvor det kræver fint trimarbejde og god boathandling – hvis man vil gøre en forskel.

Det er H-bådsklubbens strategi, at udvikle hele H-bådsfeltet og ikke bare de bedste. ”Vi vil udvikle både bredden og toppen. Det giver på den lange bane de bedste sejlere og den sjoveste konkurrence”.

Bogense er andet end Palby Fyn Cup

H-bådsklubben har valgt Bogense som det første sted, for sejladser i H-bådligaen. Det er også her, at man bruger træner konceptet første gang.

H-bådsklubben har været i Bogense flere gange og har altid været glade for Bogense Sejlklubs ”set up” og service af sejlerne. Bogense har samtidig en helt fantastik central placering.

I H-bådsklubbens bestyrelse er der store forventninger til Bogensestævnet.

”Vi har en central placering, en erfaren sejlklub til at styre set up’et og vi har Peter Hansen. Vi medgiver gerne, at det ideen med en olympisk træner er et ambitiøst projekt, men vi ser ingen grund til at stile lavere”, fortæller Henrik Toft formanden for danske H-bådssejlere.

Man kan holde sig orienteret om arrangementet via www.H-boat.dk
content-loader
content-loader
content-loader