Gå til hoved-indhold
På billedet ses Frederik (forrest), Rasmus (midt) og Claus (bagest) i H-båden ”Goodspeed”, som er blandt favoritter til at vinde det nordiske mesterskab.Kapsejlads
Frederik, Rasmus og Claus i H-båden ”Goodspeed”, som er blandt favoritter til at vinde det nordiske mesterskab. Her er de til VM i Finland sidste år, hvor de tog bronze.

H-båd: Høj Jensen og gaster under pres på hjemmebane

Sejlklub Herslev Strand er klar til NM i juni for H-båd, der fejrer 50 år. Dansk mester Claus Høj Jensen med de lokale gaster Rasmus J. Andresen og Frederik D. Hansen er også klar.

Af Thomas Kvist |

2017 er året hvor H-bådsklassen fejrer 50 års jubilæum som klasse.

Denne runde sæson fejres bla. når Herslev Strand Sejlklub afholder det nordiske mesterskab for H-både fra 9. juni.

En af de besætninger, hvorpå der vil være lidt ekstra lokal fokus er H-båden ”Goodspeed” med den femdobbelte verdensmester Claus Høj Jensen fra Holbæk Sejlklub.

Båden, der har sejlnummer DEN 597, har nemlig også to besætningsmedlemmer, der er juniorsejlere fra den arrangerende sejlklub, Herslev Strand Sejlklub.

OK-sejlere som gaster

De to sejlere Rasmus J. Andresen og Frederik D. Hansen har begge sejlet i Herslev siden de startede som 8-årige i klubbens optimistjoller, og vejen til en H-båd i verdenseliten har budt på mange forskellige jolle- og kølbådstyper.

Men begge sejlere satser nu primært på H-båden, de er dog også er aktive i OK-jollen.

Kaptajn og tredje mand ombord er sejlmager, Claus Høj Jensen, som har fem verdensmesterskaber på sit CV i H-båd, samt VM-guld i Yngling og Drage.

Fire af mesterskaberne i H-båd er blevet sejlet hjem med papsønnen Frederik som gast.

100 sejlere og 50 hjælpere

Afvikling af større stævner er ikke en ukendt størrelse i Herslev, og så sent som 2016 holdte klubben Dansk Mesterskab for OK-joller, hvor 96 joller var klar på startlinjen.

Som det også var gældende dengang, så er en stor opbakning fra klubbens medlemmer en forudsætning for et succesfuldt stævne.

Der er altid megen stor aktivitet på havnen, når der afvikles stævner, og sejlklubbens formand (Lars Jørgen Andresen) fortæller, at selvom det, på papiret lyder som en stor opgave at ”overtale” 50 mennesker til at deltage som frivillige, så er det sjældent et problem at hverve frivillige i Herslev Strand Sejlklub.

”Den klubånd, som vi oplever i Herslev er helt unik, og mange af de hjælpere der var aktive ved DM i 2016, har allerede meldt tilbage, at de også gerne vil deltage ved Nordisk Mesterskab for H-både, når stævnet bliver skudt i gang.” fortæller Lars Jørgen.

Bring sejlsporten tættere på land – ”Live fra kapsejladsbanen”

Sejlsport har samme udfordringer, som gør sig gældende indenfor mange andre sportsgrene, nemlig at det er en stor udfordring med at holde på de unge sejlere, når sejlerne når vokser ”ud af folkeskolen”, samtidig med studier og andre aktiviteter i stigende grad begynder at tage tid.

Derudover, står sejlsport yderligere overfor den udfordring, at mange af aktiviteterne foregår ude på vandet, hvor det ikke umiddelbart er muligt at følge sejladserne fra land.

Tracking og dronefilm

I forbindelse med de kommende Nordiske Mesterskaber, har sejlklubben bestilt ”tracking” fra bådene, så man kan følge bådenes placeringer på banen på en tilhørende app inde på land.

Samtidig vil der, såfremt vejret tillader det, også som en blive sendt Live-streaming fra kapsejladsfeltet vha. af drone-film, så man også kan følge kapsejladsen på et TV i klubhuset.

Derudover vil et par af klubbens garvede sejlere forsøge at ”Live-kommentere” fra kapsejladsbanen… Alt sammen for at ”involvere” flere mennesker på land, og derved bringe sejlsport tætter på publikum.

Sejlklubben håber på, at det teknologiske input også vil kunne anvendes til at hverve flere junior-sejlere, da teknologien samtidig giver klubbens juniorsejlere mulighed for af vise kammerater, hvad sejlads egentlig er for en størrelse. 

Her ligger Herslev Strand Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader