Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her et foto fra Amtoft i 2016.

H-bådene arrangerer egen liga

Danske H-båds sejleres formand Henrik Toft genopliver H-bådsligaen. Navnet bliver H-båd Ligaen. -Et alternativ til Sejlsportsligaen, forklarer Henrik Toft.

Af Ricky HANSEN |

Henrik Toft fra Københacn, formand for H-bådsklubben, forklarer her i et indlæg om nyt tiltag:

Vi vil gerne følge med tiden og gøre H-båds klassen attraktiv for nye sejlere, derfor har vi valgt at genoplive vores liga. I 90´erne var navnet RedGreen ligaen, som var en stor succes.  Ligaen bliver klassebåds sejlads på højeste niveau i Danmark.

H-båd Ligaen er det nye navn for vores tidligere rangliste stævner. H-båd Ligaen består af en samlet serie af stævner, som i år sejles i Bogense, Herslev, Amtoft, Århus og Brejning. 

H-båden er en populær 3-4 mands kølbåd, som giver sejlere mulighed for at prøve deres evner af i store felter med ens både. Til stævnerne er der normalt 20-25 både på startlinjen. 

Deltagerne i H-båd Ligaen er en blandet skare af sejlere. Nogen er med for hyggen og sammenholdets skyld, mens top 15 i feltet sejler for sejr hver gang. De 10 første både i H-båd Ligaen kvalificerer sig til en udtagelse til VM, som i år sejles i Luzern i Schweiz.

H-båd Ligaen er også interessant for sejlklubber, som ikke har økonomien til at deltage i Sejlsports Ligaen. 

Fra 50.000 kroner

I H-båd Ligaen er det muligt, at 3 mand med en båd investering på omkring kr. 50-90.000 kan udfolde deres talent mod dygtige klassebåds sejlere i Danmark.

Mange af sejlerne har hver deres egen køkkenkrydser i hjemhavnen. H-båden holdes toptunet for et ret beskedent beløb om året og mange af besætningerne har også været gode til at tiltrække sponsorer til deres teams.

Flere af bådene i H-båd Ligaen er skolebåde til daglig i hjemhavnen, men til stævnerne har medlemmerne selv investeret i et sæt racing sejl, så skolebåden hermed er toptunet.

Det vil glæde os, hvis sejlklubberne kunne se muligheden i, at sætte deres jollesejlere sammen i en båd og dermed give dem mulighed for at komme på vandet sammen. Der venter en masse oplevelser i teamwork og kammeratskab.

H-båd Ligaen kan snart følges på facebook og vil løbende kunne følges i sejlsportsmedierne året igennem.

Henrik Toft, formand for H-bådsklubben

Se videoer

Svenske Henrik Edman viser hvordan en H-båd skal skydes af, når der startes.

https://www.youtube.com/watch?v=WNrqZKO34G0

Se flot film fra VM udtagelses stævne i Amtoft i 2014.

Eller stig ombord på DEN569 ved VM på Gardasøen 2015

Mere om H-boat World Championships 2017

www.h-boot.ch/files/H%20Boot%20WM%202017.pdf
content-loader
content-loader
content-loader