Gå til hoved-indhold
Stævnet markerer slutningen på en meget tilfredsstillende sæson i 505, der har indbragt et svensk mesterskab, et dansk mesterskab, en sejr i kielerugen og nu et europamesterskab.Kapsejlads
- Stævnet markerer slutningen på en meget tilfredsstillende sæson i 505, der har indbragt et svensk mesterskab, et dansk mesterskab, en sejr i Kielerugen og nu et EM, forklarer Jørgen Bojsen-Møller, tv. Begge er over 60 år.

Bojsen-Møller-brødre vinder EM i 505 igen efter 38 år

- Det lykkedes os at holde føringen gennem hele stævnet og blive nye europamestre i 505. Det er utrolige 38 år siden det skete sidst, forklarer Jørgen Bojsen Møller til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Forleden under EM i 505 i Warnemünde skrev Jørgen Bojsen-Møller, tidligere OL-guldvinder i FD til minbaad.dk:

- Vi havde let vind 2-3 m/sek. og farten er god under de forhold. Det fik vi set allerede under Kielerugen og altså bekræftet i går. Op til EM har vi lagt mange træningstimer, men desværre har vi været alene på vandet, så vi har ikke rigtigt kunnet måle og optimere farten.

4 sejladser i hus

I dag fortæller Jørgen Bojsen-Møller, der i år har købt ny båd med sin bror, sejlmageren Jacob Bojsen-Møller:

Mesterskabet har været præget af lette vinde, og der blev kun afviklet 4 af de planlagte 9 sejladser.

Vores odds inden en mulig sidste sejlads var særdeles gode, idet vores nærmeste konkurrent - for at slå os - skulle vinde sejladsen (ikke helt nemt med over 90 både), mens vi skulle blive 9 eller dårligere.

Men efter to timers venten på vandet blev det opgivet at gennemføre flere sejladser, og dermed var mesterskabet i hus uden yderligere kamp.

En fantastisk sæson

Det er utrolige 38 år siden vi vandt vores første europamesterskab i klassen, så det er fedt, at vi stadig kan matche de yngre besætninger.

Stævnet markerer slutningen på en meget tilfredsstillende sæson i 505, der har indbragt et svensk mesterskab, et dansk mesterskab, en sejr i kielerugen og nu et europamesterskab.

Glade Hellerup-sejlere var øverst på podiet til EM. Det tog dem 38 at komme derop igen. Jørgen Bojsen-Møller er OL-guldvinder i FD med Christian Grønborg fra 1988 og OL-bronze i 1992 med Jens Bojsen-Møller.

content-loader
content-loader
content-loader