Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Sådan syer Bojsen-Møller en FD-genua

Sejlmager Jakob Bojsen-Møller syer sejl til de fleste bådtyper, men især til Flying Dutchman, han er verdensmester i. Vi var i Hørsholm og så skæremaskine i funktion. Interview og video.

Af Troels Lykke |

Der er ikke mange tilbage af enmands-sejlmagerne i Danmark, men Jakob Bojsen-Møller driver stadig sit Bojsen-Møller Sails på 21. år.

Han startede i 1995 for Diamant Sejl, i dag North Sails. I dag nyder den respekterede Hellerup-sejler at være selvstændig. 

- Jo, jeg arbejder noget over 37 timer om ugen, det er jo en livsstil, når jeg kommer hjem er der også tit regnskab, siger Jakob Bojsen-Møller, da vi besøger ham i Hørsholm, hvor han deler lokaler med Lopolight med vennen Jan Møller. 

De to har før vundet en del danske mesterskaber i 505 og i Aphrodite 101. Sidste år vandt sejlmageren VM i FD med sin storebror Jørgen Bojsen-Møller.

Han sælger da også en del FD-sejl. Og i videoen viser han os, hvordan man skærer en FD-genua ud på en 15 år gammel, men præcis skæremaskine.

Også sejl til tur 

Jakob syer også sejl til tursejlere, faktisk en del, fx til en Hanse 370 fornylig. Dugen får han fra Contender i Holland, Diamension Polyant i Tyskland og Bain Bridge i USA.

- Vi har også samarbejde med hollandsk sejlmager jeg kender fra FD og flere jollesejl og spilere får vi lavet i Sydafrika, forklarer Jakob Bojsen-Møller

Spækhugger og 505-klassen får også en del sejl fra Bojsen-Møller Sails. Klasser han har vundet DM i adskillige gange.

DM i Spækhugger fra 1972

- Min bror og jeg regner med at sejle DM i Spækhugger i år. Vi har en Spækhugger fra 1972 og i år vil vi også sejle EM i 505 i Warnemünde, siger Jakob Bojsen-Møller, der er fyldt 60 år, men han er stadig i verdenseliten i både 505 og FD med sin ældre bror, Jørgen.

- Vi får en ny 505-jolle i år den monterer vi beslag på her på sejlloftet. Sværdet har vi selv, det er hjemmelavet, siger han.

Sejldug lægges på skærebord. 

Skæremaskinen, der er 15 år gammel, virker fint.

Pokaler er der nok af hos Bojsen-Møller Sails. 

content-loader
content-loader
content-loader