Gå til hoved-indhold
Klaus Natorp fra Aarhus er lige nu i Mexico. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Klaus Natorp fra Aarhus er lige nu i Mexico. Foto: Troels Lykke

Affaldssystem til trænerbådene får ros på topmøde

Der er møde i World Sailing lige nu i Mexico og Klaus Natorp, chef for VM for OL-klasserne i 2018, er mødt op og giver rapport om forberedelser.

Af Troels Lykke |

World Sailing holder netop nu årsmøde i Mexico, hvor sejlsportens interessenter fra hele verden er samlet for at udstikke rammerne for international sejlsport i fremtiden.

Det fortæller Klaus Natorp, der står i spidsen for VM 2018 i Aarhus ultimo juli.

Det overordnede tema i år er at samle sejlsporten endnu mere, end den er i dag. Det har bl.a. ført til gode drøftelser om, hvordan sejlsporten kan skabe lige vilkår for alle, uanset køn og hvor man kommer fra i verden. Det officielle hashtag er #UnitingOurSport

Som værter for VM næste år skal vi afrapportere til de ansvarlige komiteer i World Sailing (Council, Events Committee og Olympic Classes), som i sagens natur er meget interesserede i at høre om vores forberedelser.

Derudover udnytter vi muligheden for at holde planlægningsmøder med de af World Sailing udpegede internationale officials, samt med de olympiske klasserepræsentanter.

Endelig er det også her, at vi kan møde rigtig mange nationale sejlforbund og træffe aftaler om deres ophold i Aarhus næste år.

På årsmødet er nøglepersoner og beslutningstagere samlet ét sted.

Det betyder, at vi ansigt til ansigt kan kommunikere direkte og effektivt om VM, og få afholdt vigtige møder med de forskellige arbejdsgrupper, som ellers til dagligt er spredt ud over mange tidszoner.

Udover de sejlsportsmæssige forberedelser til VM, går vores arbejde her i Mexico også rigtig godt i tråd med konferencens tema. Et sideprojekt til VM er ENP, som står for Emerging Nations Program.

Sejlsport til nye lande

Det handler om at få sejlsporten udbredt til nye lande, og vi har her haft mulighed for at holde møder med forskellige forbund fra nationer, som vi ellers ville have svært ved at komme i kontakt med.

Det er f.eks. Cook Island, Oceanien, Aruba, Antigua, Cuba, Bermuda, Mexico og Nigeria m.fl.

Efter lidt opstartsvanskeligheder i år, har vi på årsmødet fået et gennembrud for indsatsen næste år i form af bedre økonomisk understøttelse af ENP-sejlerne fra de nye lande. Det er vi rigtig glade for på deres vegne.

Affaldssystem begejstrer

Vi får god feedback på vores planlægning, og der er også god respons på vores bæredygtighedsprogram, som vi lancerede på World Sailings Sustainability Forum i tirsdags.

Især er mange meget begejstrede for vores affaldssystem til trænerbådene, som vi udvikler sammen med Worldperfect.

Det er Sophie Christensen og Per Hjerrild fra event-teamet, som er sammen med mig på årsmødet.

Vi har holdt mange, mange møder og fået knyttet mange nye vigtige relationer, som vi ser frem til at fortsætte i gode samarbejder frem mod VM, forklarer Klaus Natorp i en nyhedsmail.

content-loader
content-loader
content-loader