Gå til hoved-indhold
Fiskerne kan med opgraderingen eksempelvis generere egne HD dybdekort. Foto: PR-fotoUdstyr
Fiskerne kan med opgraderingen eksempelvis generere egne HD dybdekort. Foto: PR-foto

Ny softwareopdatering fra Simrad hjælper fiskere

Markante forbedringer for øverste del af vandsøjlen, færre forstyrrelser og støj samt generel forbedring af ekkovisning skal blandt andet sikre bedre fangster.

Af Sara Sulkjær |

En ny softwareopgradering blev i dag introduceret til Simrad® NSS evo2, NSO evo2, GO5 XSE og GO7 XSE displayene, indeholdende betydelige forbedringer af ekkolod, nye Navionics® funktioner og generelle softwareforbedringer.

Opgraderingen inkluderer markante forbedringer af TVG (Time Variable Gain) og Auto Gain, Navionics® SonarChart™ Live, Navionics Dock-to- Dock Autorouting (ikke gældende i USA) og Navionics Plotter Sync i tillæg til udbygning af NMEA 2000® underholdningsfunktionen.

Læs mere om disse herunder: 

TVG (Time Variable Gain) 

Funktionen er blevet optimeret til at fjerne forstyrrelser øverst i billedet uden at reducere præsentationen af fisk nær overfladen. Med denne forbedring afslører TVG’en fisk gemt i overfladestøjen i modsætning til blot at filtrere alle ekkoer nær overfladen, hvilket til tider ville reducere brugbarheden af den øverste del af visningen. 

Det vil betyde en stor forskel for især linefiskere, som fisker i de øverste vandlag og som nu kan fjerne støj og forstyrrelser fra grums i vandet, bølgebevægelser og andre forstyrrelser, uden at fjerne de ønskede ekko fra fisk. 

Opgraderingen forenkler samtidig TVG justeringen, som nu er reduceret til fire trin. Yderligere er Auto Gain beregningerne forbedret for at sikre bedste funktionalitet med et bredere udvalg af transducere og skiftende hastigheder.

SonarChart Live 

Giver fiskere mulighed for at generere egne HD dybdekort med 0.5 m opløsning og i realtid med NSS evo2, NSO evo2 og GO XSE displayene. Kortene genereres ved at konvertere ekkolodsdata til detaljerede dybde kort, mens du sejler.

Dette er ideelt for fiskere, som opererer i et nyt farvand, ved at afsløre lave områder og forhold, som ikke er kortlagte. SonarChart Live forudsætter et Navionics mapping kort og et aktivt kortopdateringsabonnement.

Navionics Dock-to- Dock Autorouting (gælder ikke for US territorialområder) 

Genererer intelligente og detaljerede ruter gennem trange farvand, snævre passager og kanaler. 

De avancerede Navionics algoritmer indregner faktorer fra søkort, SonarChart Live, kortdata og vanddybder i beregningen af en rute. Dock-to- dock Autorouting forudsætter et Navionics mapping kort og et aktivt kortopdateringsabonnement.

Navionics Plotter Sync

Med Navionics Plotter Sync kan brugerne hurtigt hente de seneste Navionics kortdata og overføre waypoints og ruter mellem Navionics app og et Navionics kort via Wi-Fi forbindelsen mellem NSS evo2 and GO XSE displayene.

Waypoints og ruter kan også importeres fra et Navionics kort og til waypoint/rute/spor-databasen i NSS evo2, NSO evo2 og GO XSE display’ene. Plotter Sync forudsætter et Navionics mapping kort og et aktivt kortopdateringsabbonement med daglig opdatering.

Også software til nuværende kunde

Med den nye software kan NSS evo2, NSO evo2 og GO XSE enhederne nu samtidig kobles direkte til tredjepartsaudioudstyr, som opfylder normen for NMEA 2000 ® Marine Entertainment/Audio Protocol, inklusiv udstyr fra audioproducenterne, JL Audio ® , Infinity ® og Polk ® — og flere vil komme.

- Vi har altid været fast besluttet på at levere de nyeste softwareforbedringer til vore nuværende kunder, fortæller Leif Ottosson, Navico CEO og President, i en pressemeddelse og fortsætter: 

- Vi er overbeviste om at ejere af NSS evo2, NSO evo2 og GO XSE vil blive begejstrede for de nye funktioner og forbedringer, som er indeholdt i denne software opgradering.

Få yderligere information om NSS evo2, NSO evo2, GO XSE eller andre produkter fra Simrad her
content-loader
content-loader
content-loader