Gå til hoved-indhold
Displayet fås fra knap 14.000 til 51.000 kr. Foto: PR-fotoUdstyr
Displayet fås fra knap 14.000 til 51.000 kr. Foto: PR-foto

Simrad-multifunktionsdisplay til lystfiskere og sejlere

Nyt Simrad NSS evo3 er udviklet til at tilfredsstille sportsfiskere og motorbådsejere. Brug displayet under alle forhold, hvor seneste ekkolodsdata bl.a. kan ses.

Af Sara Sulkjær |

Det nye multifunktionsdisplay fra Simrad er særligt målrettet sejlere i motorbåd samt fiskere. 

Det sker blandt andet igennem SolarMAX™ HD skærme, dual frekvens CHIRP ekkolod, glass-helm design og forfinet brugerflade samt et antal avancerede funktioner og direkte forbindelser. 

Se seneste ekkolodsdata

NSS evo3 serien omfatter 16-, 12-, 9- og 7-tommer modeller med en opdateret betjeningsflade med TouchSensible™ touch-skærm. Samtidig sikrer dedikerede taster og drejeknap optimal betjening og kontrol, også under sejlads i udfordrende vejrforhold. 

Betjeningsfladen har udvidet scrolling funktioner, som giver hurtigere adgang til forbundne produkter samt nye taster for EXIT, Power og MOB, der er placeret i hjørnerne for lettere genfinding. 

Derudover er her ny menutast og curser gruppering for enkel og hurtig tastebetjening uden brug af touch-skærmen og en programmerbar rattast, som kan indeholde en række personligt foretrukne funktioner, samt direkte kontrol af autopilot. 

Ny intuitiv touch-skærm software med yderligere præcision og fornyet bridge-control modus ses ligeledes. Tryk-og-hold giver øjeblikkelig adgang til kontrol af den ønskede funktion, samt en enkel ekkolodsmenu med forbedring af ’shift’ funktionen, som giver brugeren mulighed for at se de seneste ekkolodsdata – alle mål kommer med.  

Skærmbetjening fungerer med vand 

Simrad SolarMAX HD displayteknologi med høj opløsning, fin kontrast og udvidet synsfelt fungerer i direkte sollys så vel som i dæmpet belysning eller mørke. 

Forskellen i udviklingen af NSS evo3 display’erne kommer fra avancerede IPS (in-plane switching) skærme i marineindustrien med farvegengivelse og øget opløsning, designet til at give optimal præsentation af Simrad Halo™ pulse compression radar PPI og dual frekvens CHIRP ekkolod, hvor adskillelsen af mål har størst betydning. 

Optimerede niveauer for LED baggrundslys og kontrast sikrer et godt billede og dermed evnen til at se klart under alle forhold. Vigtigst er dog, at evnen til at modstå vand er løftet til et nyt niveau for at imødekomme den ene ting, som alle forventer af et marineprodukt. 

Nemlig at skærmbetjeningen fungerer perfekt, selv når den oversprøjtes med vand. Salt- eller ferskvand ændrer ikke på funktionaliteten. 

Sammensat af praktisk erfaring

Udviklet til havfiskeri, hvor man kræver et godt ekkolod, vil to-kanal CHIRP ekkoloddet operere med stor åbningsvinkel og dybde med én to-kanal CHIRP transducer eller to separate transducere. 

Det indbyggede CHIRP ekkolod i NSS evo3 er sammensat af praktisk erfaring, udviklet til at give bådejere og konkurrencefiskere en præsentation af både lav- og højfrekvente CHIRP kanaler på same tid. 

Med NSS evo3 kan man dække større områder og tydeligere detektere fisk. Med netværksforbundet to-kanal ekkolodsteknologi kan man få ekkolodsdata fra flere enheder og transducere og vise disse samtidigt. 

Simrad vil udvikle mere sikre systemer 

På globalt plan, hvad enten til fiskeri eller sejlads, er Simrad besluttet på at udvikle mere sikre systemer og fremme brugeroplevelsen med en kombination af teknologier. 

NSS evo3 byder på næste generation forbundet-fartøj, med 10 Hz intern GPS, fuld integration af autopilot, motormonitorering og TripIntel™ trip computer. Dette gør det let at planlægge ture baseret på brændstofbeholdning, tidevand og historik. 

Indbygget Wi-Fi giver adgang til GoFree® online funktioner som hentning af ny software, køb af forskellige søkortløsninger, monitorering på smartphone og kontrol via tablet, hvilket giver udvidet betjeningsfleksibilitet og rækkevidde fra styrepladsen. 

Med GoFree® wireless og den nye Simrad Netværk Analyser Service Assistant er det let for brugeren at holde hele sit system ajour med automatisk nedhentning og installation af software, ikke kun display enheden, men alle kompatible enheder forbundet via NMEA 2000® eller Ethernet.

Sikre på førstevalg

Det er da også med stor begejstring, at producenten nu kan præsentere displayet:

- Simrad NSS evo3 multifunktionsdisplays lægger endnu et nyt kapitel til vores omfattende historie som producent af bedste fritids-navigations-systemer, udtaler Leif Ottosson, CEO hos Navico, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Med førsteklasses SolarMAX HD displays, dual kanal CHIRP og Netværk Dual ekkolodsteknologi er vi sikre på, at Simrad NSS evo3 bliver første valg for bådejere og sportsfiskere verden over. 

NSS Evo3 er kompatibel med et omfattende udvalg af søkortteknologier på markedet, Insight Genesis™ brugerkortlægning, C-MAP Insight PRO, C-MAP Lake Insight HD, C-MAP MAX-N+, Navionics® og flere til. Søkort kan hentes direkte via den indbyggede Wi-Fi, eller der kan indsættes to microSD kort med søkort.

Fra knap 14.000 kr. 

Simrad NSS16 evo3, NSS12 evo3, NSS9 evo3 og NSS7 evo3 fås hos autoriserede forhandlere fra:

NSS16 evo3: 51.299,00 kr.

NSS12 evo3: 32.699,00 kr.

NSS9 evo3: 21.399,00 kr.

NSS7 evo3: 13.999,00 kr.

NSS evo3 forventes på markedet i løbet af februar 2017. For mere information om Simrad NSS evo3 displays, NSS evo produktfamilien eller hele programmet af marineelektronik fra Simrad Yachting se www.simrad-yachting.com.

content-loader
content-loader
content-loader