Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
60 frivillige hjælper til VM i Starbåd, men organisationen er dybt professionel.

Sådan holder lille Troense Bådelaug kæmpe Star-VM

Troense Bådelaug holder 1,2 mio. kr. dyrt VM for Starbåde. Og klubben med 300 medlemmer må ikke få underskud, men man startede med konsulent til 30.000 kr. Flemming Sørensen forklarer.

Af Troels Lykke |

Hver af de forventede 80 besætninger betaler 700 dollars for at deltage ved VM i Starbåd, hvor startskuddet på Lunkebugten lyder i begyndelsen af juli, i lille Troense Bådelaug med 300 medlemmer.

Det skriver BådNyt på gaden, hvor der også tegens et portræt af Starbåden.

Startgebyret dækker på ingen måde udgifterne ved verdensmesterskabet, forklarer klubbens førende Starbåds-sejler Flemming Sørensen, der er med i VM’s styregruppe.

- Budgettet for at afholde VM lyder på 1,2 mio. kroner. Vi manglede derfor 900.000 kroner for at holde mesterskabet, eftersom vi kun forventer cirka 350.000 kroner i indtægter fra sejlernes startgebyr. Dog var budgettet allerede på plads i efteråret, hvor bidragsyderne blandt andet er Fynske Bank, Svendborg Kommune, Sport Event Fyn, Sport Event Danmark og SEAF. Sådan et VM skal løftes lokalt, forklarer Flemming Sørensen, der til dagligt er direktør for 100 ansatte i vingeudviklings firmaet Nordex Blade Technology Center.

Det var derfor naturligt at han var med til at opstille en organisationsplan for klubbens 60 frivillige, hvor stævnelederen hedder Torsten Jacobsen.

30.000 kr. på konsulent

- En af de første ting vi gjorde var at bruge 30.000 kroner på en konsulent, hvis opgave var at understøtte os i opstillingen af en kommerciel plan, der dannede grundlag for at søge midler til VM, fortæller Flemming Sørensen.

Et underskud i en så lille sejlklub er uacceptabelt.

- Det har været vigtigt for os fra start af, at vi havde den rigtige vinkel på i vores oplæg. Det må ikke en mulighed at komme ud med et underskud efter alt det arbejde som bliver lagt fra hele klubben. Der bliver opbygget en 300 kvadratmeter race village på havnen med en terrasse, som bliver bygget ud i havnen. Vi ønsker at alle omkring VM kommer helt tæt på passionen. Race Village bliver hjertet som skal pulse af liv og stemning, forklarer han.

Både måtte flyttes i havnen.

- Vi har egentlig ikke plads i havnen til alle bådene, men 60 fastliggere flytter deres både til Svendborg havn. Der bliver kontrolmåling af både og sejl i Tåsinge Hallen, og i haverne i nærheden af havnen giver de lokale plads til opstilling af trailere, forklarer Flemming Sørensen.

Hårdt arbejde men bedre sammenhold

Han mener at forberedelserne har gjort at sejlere i klubben nu kender hinanden langt bedre, fordi de arbejder tæt sammen om at arrangere verdens bedste mesterskab. 

Flemming Sørensen og gast Niels Trysøe ses her. De sejler selv med ved VM. Foto: Anders Lund

content-loader
content-loader
content-loader