Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
54-årige Bouwe Bekking er klar igen. Han bliver igen den mest erfarne skipper i sejladsen.

BREAKING. Bekking fra Nordsjælland klar til 8. Volvo Ocean Race

Brunel is back med hollanske Bouwe Bekking, der bor ved Gilleleje og er dansk gift og taler dansk. Han slår nu verdensrekord med 8 jordomsejlinger i Volvo-sejladsen. Dolmer forventes om bord.

Af Troels Lykke |

Bouwe Bekking og Brunel bliver det syvende hold i Volvo Ocean Race, når starten går til oktober i Alicante i Volvo Ocean Race.

54-årige Bouwe Bekking, der netop har vundet Superyacht-sejlads på Bermuda med Jens Dolmer og Jann Neergaard i J-båden Lionheart, gør sig nu klar igen til verdenshavene. Han elsker det.

Vi gætter stærkt på at den tidligere bondemand Jens Dolmer atter er med på den hollandske VO 65er,  men der er endnu ikke offentliggjorte sejlere på holdet.

Det startede i 1985

Han bliver den mest erfarne skipper og han vil jagte den sejr han aldrig har fået i Volvo Ocean Race, siden han første gang deltog i 1985-86, da han som gast blev nummer to på Philips Innovator.

I 1993-94 sejlede han på Winston, i1997-98 på Merit Cup og fire år senere var det på Amer Sports One. 

Hans første tur om jorden som skipper var i 2005-06 var med movistar, et skib han måtte forlade i Atlanterhavet, hvorefter det sank.

Det gik bedre næste gang på Telefónica Blue, der var på podiet i 2008-09 og for to år siden sluttede han og Jens Dolmer på en andenplads med Brunel.

Volvo Ocean Race bliver ufattelig lang denne gang. Faktisk hele 45.000 sømill og tolv byer skal besøges. Bådene går i mål i 2018 i Haag, efter Aarhus i juni  er rundet på turen hjem fra Göteborg.

Syv hold klar - en 8. ventes

Øvrige hold, der er klar til Volvo Ocean Race er AkzoNobel (skipper by Simeon Tienpont), Dongfeng Race Team (Charles Caudrelier), MAPFRE (Xabi Fernández), Vestas 11th Hour Racing (Charlie Enright), Team Sun Hung Kai/Scallywag (David Witt) og Turn The Tide On Plastic (Dee Caffari).

Der er syv Vo 65ere, der har været igennem renovering, da de kom til i 2014 mens den 8. er helt ny. Den sejles af AkzoNobel, hvor danske Nicolai Sehested sejler med.

Jena med i Volvo?

Minbaad.dk har desuden erfaret at 49erFX OL-bronzevinder Jena Mai Hansen har været til ny testsejlads i Volvo Ocean Race på Vestas 11th Hour Racing.

Så måske ser vi hende om bord i sejladsen. Vi ser også meget gerne også den efterhånden erfarne prof-sejler Martin Kirketerp, der som Jena Mai Hansen også var med til at sejle Vestas 11th Hour Racing over Atlanten fra Portugal til USA tidligere i år.

Her ses Brunel i Göteborg i 2015. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader