Gå til hoved-indhold
Under sidste Volvo Ocean Race stod Richard Brisius (t.v.) og Johan Salén i spidsen for kvindeholdet SCA. Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean RaceKapsejlads
Under sidste Volvo Ocean Race stod Richard Brisius (t.v.) og Johan Salén i spidsen for kvindeholdet SCA. Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

Tidligere VOR-sejler ny boss for Volvo Ocean Race

I 1989-90 sejlede Richard Brisius og Johan Salén jorden rundt med Volvo Ocean Race. Nu bliver de to henholdsvis VOR-direktør og -vicedirektør, efter at Mark Turner i september sagde stop.

Af Sara Sulkjær |

Først sejlede de jorden rundt med Volvo Ocean Race og derefter satte de sig i spidsen for flere VOR-teams. 

Richard Brisius og Johan Salén, som netop er udnævnt som ny direktør og vicedirektør for verdens største havsejlads, har allerede en lang historie i Volvo Ocean Race: 

- Det er en ære at blive engageret med mine venner i Volvo Ocean Race igen. Sejladsen er i hjertet af sejlsporten, og den har dannet rygraden for så meget af mit liv, fortæller den kommende direktør, Richard Brisius. 

Vil arbejde tæt med VOR-staben

Udskiftningen i direktørlokalerne kommer efter, at britiske Mark Turner i september valgte at gå af som chef for Volvo Ocean Race efter blot 16 måneder på posten. 

Angiveligt som følge af beslutningen om at udskyde den næste udgave af sejladsen til 2019 og dermed også de nye semi-foilende VO60'ere. 

En plan, der ikke stemte overens med Turners forestillinger, men som tilsyneladene harmonerer langt bedre med de kommende chefers, der er indstillede på et tæt samarbejde med den øvrige VOR-stab: 

- Det er klart, at vi må arbejde tæt sammen med Volvo og alle stakeholdere, inklusiv de kommende teams, sejlere og kommercielle partnere, for at skabe noget endnu større i fremtiden, understreger vicepræsident Johan Salén overfor Volvo Ocean Race.  

Fremtidens VOR

Johan Salén er manden, der gennem hele Brisius VOR-eventyr trofast har stået ved den kommende direktørs side. 

En plads, han bibeholder, når han som andenrangerede blandt andet skal forsøge at lægge en strategi for fremtidens Volvo Ocean Race: 

- Jeg ved, at processen allerede er i gang med det nuværende lederteam. Vi kender alle vigtigheden af at lægge en klar køreplan med hensyn til tidspunktet for eventen og bådklasserne lige så vel som det kommercielle tilbud, forklarer han.  

Kilde: Volvo Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader