Gå til hoved-indhold
Britiske Mark Turner, der også har været chef for Extreme Sailing Series, vælger at gå efter kun 16 måneder. Han bliver dog indtil ny er fundet, oplyser Volvo til pressen. Foto: Volvo Ocean RaceKapsejlads
Britiske Mark Turner, der også har været chef for Extreme Sailing Series, vælger at gå efter kun 16 måneder. Han bliver dog indtil ny er fundet, oplyser Volvo til pressen. Foto: Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race-boss går før tid - foilende både udsat

Og det er starten i 2019 også. Ejerne fra Volvo ønsker mere tid til at udvikle båd og sejlads. Det har angiveligt fået Volvo Ocean Race-chef til at gå efter kun 16 måneder på posten.

Af Troels Lykke |

Mark Turner er en mand, der kræver indflydelse, har minbaad.dk før erfaret. Ifølge vores kilder er han typen, der derfor går, hvis tingene ikke sker efter hans hoved.

Det skal angiveligt ikke passe britiske Mark Turner, at man udsætter Volvo Ocean Race i 2019, og at man dermed udskyder projektet med den nye semi-foilende VO 60er.

I næste måned starter Volvo Ocean Race med de otte ens VO 65ere, hvor danskerne Bekking (hollænder bor i Danmark) Sehested og Mai Hansen er på tre forskellige både.

Volvo ønsker mere tid til at udvikle sejladsen, men den foilende 60 fods båd er stadig under udvikling og vil stadig være det, understreger Volvo.

Volvo beklager

Bestyrelsesformand for Volvo Ocean Race, Henry Stenson fra Volvo siger i en pressemeddelelse: 

– Vi beklager, at Mark Turner har valgt at slutte, men er taknemme lige for alt arbejdet, han har lagt ned de sidste 16 måneder. Arbejdet, som Mark har gjort, vil sikre, at Volvo Ocean Race vil fortsætte at være en platform for sejlads og forretningsudvikling i verdensklasse.

Mark Turner, der bliver på posten indtil ny er fundet, siger i dag:

– Selv om jeg har valgt at slutte, så er jeg taknemmelig for, at jeg har haft mulighed for at lede Volvo Ocean Race i denne vigtige tid. Jeg er sikker på at sejladsen 2017-2019 vil være en af de bedste nogensinde.

Sådan bliver ruten fra oktober 2017 til juni 2018. Starten går i Alicante, minbaad.dk er på startlinjen og vinker farvel til de tre danske sejlere.

content-loader
content-loader
content-loader