Gå til hoved-indhold
Aarhus Lystbådehavn plages af Vandscooter-sejlere, der sejler for stærkt i havnen og under 300 meter fra land. Arkivfoto: Troels LykkeKort Nyt
Aarhus Lystbådehavn plages af Vandscooter-sejlere, der sejler for stærkt i havnen og under 300 meter fra land. Arkivfoto: Troels Lykke

Vandscooter-sejler sigtes for første gang i Aarhus

Østjyllands Politi har sat foden ned og gik målrettet efter en lovovertrædende vandscooterfører, der kan sigtes og få op til otte års fængsel.

Af Troels Lykke |

Østjyllands Politi modtog i denne uge flere anmeldelser om vandscootere, der sejlede for hurtigt og for tæt på kysten ud for Den Permanente i Aarhus.

Det fik politiet til at sende en patrulje ned til den gamle lystbådehavn, hvor de formodede, at vandscooterne var stævnet ud fra. 

Betjentene havde gemt sig fra lovbryderne, og da vandscooter-førerne kom ind i havnen igen, lykkes det at sigte en 35-årig i mand for hensynsløst sejlads og derefter konfiskere hans vandscooter. 

”Det var dejligt, at vi fik fat i scooteren, den sigtede og hans trailer for nu har vi endelig en sag på en af dem, der sejler hensynsløst nede ved vandet,” siger Jesper Bøjgaard Madsen til JP Aarhus.

27 anmeldelser på to år

JP Aarhus har tidligere beskrevet problemet med hurtige vandscootere ved de aarhusianske kyster, og hvorledes det har været umuligt for politiet at sigte vanvidssejlerne på trods af 27 anmeldelse de sidste to år. 

Den nye sigtelse er dermed et vendepunkt i kampen mod vandscooter-galningerne, og Østjyllands Politi har af samme grund valgt at sigte scooterføreren for den strengeste paragraf muligt.

Alvorlig paragraf

”Det er en alvorlig paragraf (252 kan give op til 8 år, red.), vi sigter ham for, fordi han er meget tæt på land. Vi har kontrolopmålt ham til at være ca. 70 meter fra land i meget høj fart,” siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Ifølge loven skal en vandscooter være minimum 300 meter fra land. 

Kilde. JP Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader