Gå til hoved-indhold
Et speedbådskørekort skal ikke længere give lov til sejlads på vandscooter, mener ministre. Foto: YouTubeKort Nyt
Et speedbådskørekort skal ikke længere give lov til sejlads på vandscooter, mener ministre. Foto: YouTube

Dansk Sejlunion: Positivt at vandscootere får eget kørekort

Med nye, skærpede regler vil vandscootere ikke længere være omfattet af speedbådskørekortet. Dansk Sejlunion bakker op.

Af Sara Sulkjær |

Den tragiske vandscooter-ulykke i Københavns Havn (6. maj), hvor to unge kvinder blev dræbt, får nu direkte konsekvenser får vandscooternes fremtidige færdsel på vandet. Det skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har 24. maj præsenteret skitsen til et nyt sæt regler, hvor den vigtigste skærpelse er, at der fra 1. januar 2018 indføres et særligt kørekort til vandscootere.

En god beslutning

For at få kortet skal føreren ved en praktisk prøve bevise, at man er i stand til at føre en vandscooter på forsvarlig vis. En god idé, mener Dansk Sejlunion: 

- En naturlig konsekvens af de kommende regler vil være, at speedbådskørekortet ikke længere giver ret til at føre vandscooter. Det er en god beslutning, fastslår Steen Wintlev, sejladschef i Dansk Sejlunion, og fortsætter:

- Vandscootere og speedbåde er to vidt forskellige fartøjer - ligesom motorcykler og biler - og det er kun naturligt, at der stilles forskellige krav for at få udstedt førerbevis.

Tilpas strikse krav

Ifølge Dansk Sejlunion er der derfor behov for skærpede krav til sejlerne på vandscooter: 

- Vi må så appellere til, at kravene til vandscooterkørekortet bliver så tilpas strikse, at kortet kun udstedes efter grundig uddannelse og prøveforløb, forklarer Steen Wintlev.

- Med tanke på, at sejlere færdes i havne og kystnære områder - det gælder også børn, der skal lære at sejle - så er sikkerheden i disse områder helt central for Dansk Sejlunion, og derfor er dette her et initiativ, som vi vil følge med stor interesse, slutter han.

Foruden selve kørekortet har de to ministre meddelt, at der også bliver arbejdet med bl.a. krav om obligatorisk ansvarsforsikring for vandscootere, som udover det erstatningsmæssige også vil styrke adgangen til at identificere vandscooterne og deres ejere.

Også en mulighed for at konfiskere vandscootere, der føres uforsvarligt, indgår i udspillet fra regeringen.

Parat til at bidrage

Dansk Sejlunion ser frem til at bidrage i den videre udformning af lovforslaget inden for de felter, der berører sejlunionens interesser og ekspertiseområder.

Indsatsen vil blive koordineret med Danmarks Motor Union, der har ansvaret for vandscootere som foreningsaktivitet.

Læs mere om vandscooterkørekortet her.

content-loader
content-loader
content-loader