Gå til hoved-indhold
Det kvindelige ligateam fra KDY kvalificerede sig i 2017-sæsonen til SALING Champions League. Foto: PR-fotoKapsejlads
Det kvindelige ligateam fra KDY kvalificerede sig i 2017-sæsonen til SALING Champions League. Foto: PR-foto

Kvinder starter nyt sejlerfællesskab

En håndfuld af landets kvindelige sejlere går sammen om nyt projekt, der skal få flere kvinder på vandet. Derudover skal det diskuteres, hvordan en sejler- og erhvervskarriere forenes.

Af Sara Sulkjær |

Erhvervskarriere og sejlkarriere. To ting, der kan være svære at kombinere - også som kvindelig sejler. Men det skal der laves om på. En række kvindelige sejlere har nu sat kursen mod oprettelsen af et egentligt fællesskab for de sejlende kvinder:

- Vi er sociale, i ordets bedste forstand, og samtidig ambitiøse på land og vand. Vi vil skabe et sammenhold, der kan være med til at sikre næste generation af pigesejlere ved et stort fællesskab, hvor alle er velkomne, uanset ambitioner, siger tidligere OL-sejler Henriette Koch og mangeårig top-sejler Josefine Boel Rasmussen i en pressemeddelelse. 

Begge vil de samle kvinder i et netværk og i et ambitiøst sejlprojekt, hvor de med det nye initiativ også forventer at sætte deres tydelige præg i både Sejlsportsligaen og Wimseries. Der skal tages udgangspunkt i overvejende tre sejladsformater; ligasejlads, match-race og fleet-sejlads.

Sammenholdet styrkes

Det er en voksende udfordring, at der ikke er tilstrækkelige tilbud til piger og kvinder i sejlsport. Der mangler ofte tilbud udenfor de ambitiøse sejladser i fx OL-regi, og der er for mange adgangsbarrierer – både for unge og for ældre, dem med familie og dem, hvor fokus er på deres karriere.

Henriette og Josefine er begge KDY-sejlere, vokset op med sejlads på Øresund og sejler nu liga og matchrace i Skovshoved:

- Vores netværk indenfor sejladsen er stadig omkring Øresund, men det har været svært at få samlet folk på vandet, selvom alle stadig elsker at sejle – det vil vi gøre noget ved med dette projekt, forklarer sejlerne. 

Med en kærlighedserklæring til sejlsporten, den friske luft, at konkurrere og dét at være en del af et sammenhold begyndte konceptet at tage form i løbet af efteråret. Tankerne er, at det skal gøres nemt at komme på vandet.

Udviklende sejlerfællesskab

Konceptet er et udviklende sejlerfællesskab, hvor alle er velkomne, og hvor man kan deltage i det omfang, man har tid og lyst. Eneste forventning er, at du elsker at sejle og gerne vil mere - og at du er en kvinde. 

Omringet af sejlere og briller hos Poul Stig Briller i Hellerup stilles der d. 30. januar skarpt på idéen bag projektet og alle interesserede inviteres til at høre om konceptet, og diskutere hvordan et fællesskab af sejlere skal tage form fremadrettet. 

Til KICK-OFF-arrangementet offentliggøres desuden projektets foreløbige kalender for fællestræning, som i første omgang sker på Øresund i J/70’ere. Derudover gennemgås stævnemuligheder og træningsdage, og der vil blive annonceret den første netværksdag på land.

En præsentation af ”navnet bag fællesskabet” af en af sejlsportens mest dedikerede karrierekvinder og sejler, Line Markert, er ligelede på programmet. Der vil også være oplæg fra Maui Jim, som tidligere har været en kommerciel partner for et kvindelig matchracehold. 

Kvindeliga på vej?

Sejlsportsligaen har fra starten bakket op og været i løbende dialog om konceptet:

- Det var en stor fornøjelse at se, hvordan holdet (KDY’s kvindehold, red.) havde det sammen, da de sejlede SAILING Champions League i september. Der var så meget energi, erfaring og impact, både til lands og til vands, siger Brand Manager Nynne Ammundsen og fortsætter: 

- Det kan vi som national og alsidig Sejlsportsliga kun bakke op og hjælpe med så godt som muligt – både praktisk og kommercielt. Vi arbejder sideløbende med på sigt at få opbygget en egentlig kvindeliga, afslutter hun. 

Tilmelding til arrangementet, der finder sted tirsdag d. 30. januar kl. 18.30 hos Poul Stig Briller, Strandvejen 187, 2900 Hellerup, kan ske via Facebook-eventen her.

Der vil være en let anretning i form af drikkevarer og snacks. 

Følg samtidig med på Sejlsportsligaens Facebookside, hvor der løbende annonceres om events og nye tiltag her.

content-loader
content-loader
content-loader