Gå til hoved-indhold
Anders Novrman sejlede SRPI med sine to sønner som gaster. Foto: PrivatfotoKapsejlads
Anders Novrman sejlede SRPI med sine to sønner som gaster. Foto: Privatfoto

SRPI: Neutraliseringer styrker løbet - læs beretning

Sjælland Rundt starter i dag, men stemningen var også i top ved Sjælland Rundt På Indersiden med 132 både, mener Anders Novrman, der fortæller fra weekendens sejlads i Aphrodite 101 Amigo.

Af Sara Sulkjær |

Det er lørdag morgen, klokken er lidt i 09.00, og vi ligger og krydser rundt og forsøger at finde korrekt afstand til startlinjen, så vi kan starte præcis 09.06 – som 6. båd ved Rønnen! 

Det lykkes med 10 sek. forsinkelse! Vi er på vores årlige ”drengetur” (far + 2 sønner) og tilmeldt cruisingløbet uden spiler – men alligevel kan man ikke undsige sig at være lidt kapsejladsminded! 

Banner 34 går forbi

Agten for tværs i god vind og høj sol mod Lynæs og Roskildefjorden. På vej ind i ”tragten” ligger vi først, men ved vendepunktet ved Frederiksværk må vi lige inden mærket se os ”sat” af Henrik i Banner 34. 

Stillingen holder til neutraliseringen ved broen. Her må vi vente sammen med de andre både på, at brovagten – på faste tider – lader os slippe igennem. Videre ned gennem den trange, neutraliserede del af Roskildefjorden. Nogle for sejl, andre for motor. 

Tid til yderligere snak, lidt frisksmurt mad fra ”kokken”, en øl eller kop kaffe – og snak med de andre både vi følges med. Kringlen ud og ind mellem lave grunde, bøjer og Hobie-cats. 

Og så ikke mindst tid til at nyde naturen og de omkringliggende skønne landskaber. Selvfølgelig gør vi også det på resten af turen, men når der er vind i sejlene, bliver fokus uvilkårligt flyttet lidt…!

Fælles grillhygge i Lynæs

Fra Selsø Hage genoptages sejladsen, og vi stævner mod rundturen i inderfjorden ved Gershøj/Herslev. Igen tæt på land med mange både at møde eller sejle med og lækkert fladt vand! Videre mod Veddelev og tilbage til Selsø og neutraliseringen den anden vej.

Efter broen er der kryds i faldende vind mod Lynæs, hvor alle vi både fra start ved Rønnen har aftalt at spise og grille sammen.

Masser af mennesker i klubhuset og på terrassen udenfor, men det lykkes os at få en plads, noget at spise og diskutere sejladsen - so far - med de omkringsiddende. 

Aftenen slutter af med rom i nabobåden og (lidt for) sent til køjs!

Stemning ramt plet

Søndag starter vi samme tid som lørdag. Frisk kryds mod Orø Østre løb, som vi når først, men igen med Banner 34’eren løbende en smule fra os ned gennem løbet. Ved Dronningedyssen må vi slippe den anden 101’er forbi – men han sejler jo også kapsejlads. 

Klokken lidt over 13 går vi i mål ved Rønnen igen – lidt trætte, noget vejrbidte, lettere(!) solskoldede og vældig glade. Glade for en fantastisk tur i et fantastisk lækkert farvand og område og i et fantastisk selskab med et – til tider – virvar af andre både!

Vi er selvfølgelig klar igen næste år! Udover al den kvalitetstid, man kan få med sine drenge, er hele konceptet med sejlads indenfjords, flere steder til hygge/grill/snak/overnatning og den stemning, der hele tiden er i og omkring båden – og ved spisningen lørdag aften – bare ramt plet! 

Konkurrencemomentet mindskes 

Jeg har deltaget i både Sjælland Rundt og Fyn Rundt flere gange, og flere andre kapsejladser også, men ingen steder har jeg oplevet den samme stemning som hér! 

Dét, at man kan sidde i bådene og snakke sammen i neutraliseringerne gør jo, at konkurrencemomentet pilles (en lille smule) ud og det sociale, også samværet mellem bådene, uanset art og størrelse, gives en stor mulighed. Det synes jeg er meget væsentligt! 

Sejlads skal være sjovt, vedkommende og hyggeligt, og hvad er ”håneret” værd, hvis man ikke kan grine sammen?

Fest er prikken over i’et

Og så vil jeg i øvrigt henvise til Herslev Sejlklubs hjemmeside med idé-grundlag m.m., og bare sige, at jeg tilslutter mig fuldstændig! Her har de ramt plet! 

Den afsluttende ”præmie- og pral-fest/-afslutning” sætter bare prikken over i’et med den stemning, der er lagt! Uden sammenligning!

Tak for en dejlig, sjov, hyggelig og samtidig udfordrende sejlads! Og stor cadeau til ildsjælene fra Herslev Sejlklub!

Anders & crew
AMIGO, Aphrodite 101 D3 

Se flere billeder fra weekendens SRPI herunder: 

content-loader
content-loader
content-loader